Avionul rusesc Suhoi T-50, ce nu poate fi depistat de radare şi care reprezintă o variantă mai ieftină a modelului american F-22 Raptor, a făcut primele demonstraţii publice în apropiere de Moscova.

Aparatul, care a fost dezvoltat împreună cu India şi seamănă ca design cu avionul american, permiţând în acelaşi timp manevre imposibile vechilor modele de avioane ruseşti, a fost prezentat publicului la un spectacol aerian, MAKS 2011, care a avut loc în apropiere de Moscova.

Rusia intenţionează să construiască începând cu 2015 până la 1.000 de avioane, în următoarele decenii. India, cel mai mare client al Moscovei în domeniul armamentului, a anunţat deja că va cumpăra în jur de 200.

De asemenea, 200 de aparate de zbor vor fi înlocui avioanele de luptă SU-27 ale forţelor armatei ruse.

Programat iniţial pentru 2007, zborul experimental cu T-50 a fost amânat în mod repetat din cauza unor probleme tehnice. În cele din urmă, avionul a fost testat în secret, pentru prima dată, în ianuarie anul trecut.

T-50 are capacitatea de a zbura pe orice vreme, poate decola de pe o pistă de doar 300-400 de metri, poate fi realimentat în zbor şi poate ataca simultan ţinte aeriene şi terestre. Totuşi, unii analişti au spus că avionul nu va reprezenta un mare pas înainte.


 
Rusii au creat un avion  invizibil
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*