Salata de vinete cu nuci - o reteta usoara si delicioasa

Timp: 60 minute
Complexitate: medie
Portii: 2
Calorii: 90 /portie

Ingrediente: 2 vinete mari 1 rosie 1 catel de usturoi taiat marunt 1 linguri de ulei extrapur de masline 2 linguri de zeama de lamiie 2 linguri de nuci tocate rumenite usor 2 cepe verzi tocate marunt sare si piper

Cu ajutorul unei furculite sau al unei tije pentru frigarui, intepati in mai multe locuri vinetele. Puneti-le pe o tava sau pe o placa in cuptorul incalzit in prealabil la 230 de grade Celsius si lasati-le timp de 20-25 de minute, pina cind s-au inmuiat. Scoateti vinetele din cuptor si puneti-le deoparte pentru a se mai racori. Puneti rosia intr-un vas rezistent la foc, turnati deasupra sa apa fierbinte cit sa o acopere si lasati-o asa timp de 30 de secunde. Scurgeti apa, apoi puneti rosia in apa rece pentru a nu se inmuia prea tare.

Decojiti rosia, apoi taiati-o pe jumatate si scoateti semintele cu o lingurita. Tocati-o marunt si puneti-o deoparte. Taiati vinetele in doua, dupa ce s-au racit. Scoateti miezul cu o lingura si puneti-l deoparte. Adaugati usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamiie si nucile si asezonati dupa gust cu sare si piper.

Compozitia se pune in vasul robotului de bucatarie sau in al mixerului si se amesteca bine, pina cind devine omogena. Transferati amestecul realizat intr-un castron si adaugati ceapa verde si rosiile tocate. Acoperiti castronul cu o folie din plastic si lasati salata deoparte timp de 30 de minute pentru a se racori inainte de a fi servita. Se orneaza cu putin chimion macinat si cu patrunjel proaspat, apoi se serveste.


 
Salata de vinete cu nuci - o reteta usoara si delicioasa




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*