Se cauta practicanti romani pentru Parlamentul German

Germanii ne vor! 🙂

O delegatie a Bundestag-ului German se va afla incepand de miercuri, 17 noiembrie, in capitala pentru a selecta candidati romani care vor participa la un program de practica internationala in Parlamentul de la Berlin.

Interviurile se vor derula pana in data de 18 noiembrie iar din delegatie va face parte si deputatul Bartholomäus Kalb, au precizat reprezentantii Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

“Programul IPS ofera unui numar total de 120 de bursieri din 28 de state posibilitatea de a cunoaste – in perioada 1 martie 2011 – 31 iulie 2011 – sistemul parlamentar german, in cadrul unei burse finantate integral de Bundestag-ul German. Scopul acestui program este acela de a asista direct la evenimentele politice si procesele decizionale. Bursierii isi desfasoara activitatea in biroul unui deputat german, fiind in acelasi timp inscrisi si la o universitate din Berlin. Din acest motiv, ei vor putea participa, complementar, si la cursuri, precum si la alte forme de predare”.

Programul se va desfasura sub patronajul Presedintelui Bundestag-ului German si in colaborare cu cele trei universitati din Berlin. Oficialii ambasadei au subliniat ca toate cheltuielile legate de transport, sedere si asigurare, inclusiv o bursa lunara vor fi suportate integral de catre Parlamentul German.

“In fiecare an, incepand din luna decembrie, la Ambasada Germaniei la Bucuresti se prezinta dosarele in vederea participarii la selectia pentru programul de burse IPS (‘Practica Internationala in Parlament’). Informatii suplimentare cu privire la acrest program se gasesc pe pagina de internet: http://www.bundestag.de/ips”, subliniaza oficialii.

Pe parcursul vizitei in Romania, delegatia germana se va intalni la Bucuresti cu personalitati din domeniul politicii, economiei si educatiei. Este prevazuta de asemenea si o intalnire cu fostii bursieri din Romania, pentru a putea mentine legaturile deja stabilite.


 
Se cauta practicanti romani pentru Parlamentul German
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*