Compania Google a declarat ca care posibilitatea de a traduce text utilizând un telefon cu camera bazat pe Android.

Google Googles este o aplicatie Android care a fost disponibil de la Google inca de anul trecut. Aceasta permitea oamenilor sa pozeze obiecte cu telefonul mobil şi apoi să utilizeze imaginile obtinute pentru a căuta pe Web. De exemplu, o fotografie facuta la un monument sau la o opera de arta ar putea fi utilizate de Google pentru a afla informatii cu privire la acel obiect.

Ultimile servicii permit unui utilizator să ia o imagine a unui fragment de text folosind telefonul mobil şi apoi sa ruleze prin intermediul serviciului Google traducere pentru a descifra sensul său. Google scrie într-un blog, o situaţie în care această cerere ar putea fi utilizat ar fi comanda de produse alimentare dintr-un meniu care a fost scris într-o limbă pe care nu o cunoasteti.

Aplicatia poate citi engleză, franceză, italiană, germană şi spaniolă, dar poate traduce texte în mai multe limbi. De asemenea, Google a declarat că intenţionează să extindă facilitatea de recunoaştere de text pentru a lucra cu limbi latine, şi speră în cele din urmă si chineză şi arabă.


 
Servicii de traducere ca in viitor de la Google
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*