Atunci cand va aflati in vizita la cineva sau luati masa la restaurant, trebuie sa folositi anumite tehnici de servire a unor alimente. Intr-adevar, exista cateva alimente care nu pot fi servite oricum si care va pot pune intr-o situatie destul de neplacuta.

Sfaturi: Cum se servesc unele alimente

Va vom da cateva sfaturi care speram sa va fie de ajutor:

Dulceata si mierea se servesc din vas cu o lingura speciala, se pun pe o farfurioara, apoi de aici se intind pe paine.

Stridiilor li se scot mai intai cu furculita intestinele si branhiile, usor de recunoscut dupa culoarea lor inchisa. Se scoate apoi stridia din scoica desprinzandu-o din articulatie cu lama unei furculite speciale si se mananca de obicei cu zeama de lamaie. Normal este ca stridia sa se serveasca la masa gata curatata de intestine si branhii, lasandu-se insa in scoica, nedesprinsa.

Crevetii sunt de obicei serviti fara carapace, mai ales cand intra in compozitia unui hors d’oeuvre. La mesele mai putin pretentioase, crevetii se curata cu mana, respectiv se rupe capul si odata cu el ies si intestinele, apoi se curata carapacea. La crabi, languste si homari se rup cu mana articulatiile si apoi, cu un cleste special, se sparg oasele si se scoate carnea din cosul pieptului, din picioare si coada.

Sparanghelul se mananca in mai multe feluri: se apuca cu un servet capatul gros si se musca din partea opusa: se prinde cu mana dreapta intr-o furculita si ajutati de mana stanga se duce la gura; Se apuca cu mana dreapta si se sustine cu o furculita in mana stanga (bolul cu apa obligatoriu); cu o singura furculita, cand sunt de dimensiuni mici. Dupa ce se stropeste cu sosul din cochilie, se mananca.
Intr-o societate mai putin pretentioasa, carnea se poate manca direct din furculita si apoi se soarbe sosul din cochilie.

Pasarea se mananca de obicei cu furculita si cutitul chiar daca gazda a pus pe masa bolul cu apa. Oasele se pot apuca cu mana numai cand ne aflam in cerc intim.

Macaroanele se mananca cu furculita si cu lingura sau, dupa obiceiul italian, numai cu furculita.

Lamaia se stoarce cu mana stanga, acoperindu-se cu cea dreapta astfel ca zeama sa nu stropeasca in laturi. Sau ne putem folosi in acelasi scop de o furculita pe care o introducem cu mana dreapta in carnea fructului; furculita se rasuceste incet, pana se scurge cantitatea dorita.

Cafeaua neagra – lingurita nu se lasa in ceasca din care se bea, ci se pune pe farfurioara imediat dupa ce zaharul a fost amestecat.

Portocalele si mandarinele se curata de coaja cu un cutit, apoi se mananca cu mana daca feliile se pot desface cu usurinta. In caz contrar, se foloseste furculita si cutitul.

Bananelor li se inlatura coaja cu un cutit si se mananca cu furculita si cutitul.

– Pepenii si ananasul se servesc felii care se mananca cu furculita; se foloseste cutitul numai cand miezul este prea tare. Pepenii galbeni se pot manca si cu lingurita, daca sunt mici.


 
Sfaturi: Cum se servesc unele alimente




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*