A inceput sesiunea si noi venim in ajutor cu cateva sfaturi. Speram sa va fie de folos si sa luati toate examenele cu note mari, sau macar… sa luati toate examenele 😉

Sfaturi pentru studenti: cum sa iei examenele in sesiune?

Cum ar trebui  să învețe studentii pentru a asimila o cantitate mare de informații într-un timp relativ scurt?

– Un ciclu normal de asimilare a informațiilor trebuie să fie alcătuit din opt ore de somn, opt ore loisir – adică timp liber, relaxare – și opt ore de studiu.

Consumul medicamentelor  pentru a ușura memorarea

– Nu este bine să se facă abuz de medicamente. Sunt recomandate doar vitaminele, o cantitate mai mare de fructe, principii din plante active care măresc rezistența organismului la factorii de stres.

Cum poti scapa de emotii?

– În primul rând este necesară cunoașterea materiei pentru examen fiindcă acest lucru reduce în mod considerabil cantitatea emoțiilor. În al doilea rând este necesară familiarizarea cu spațiul de examen și cu profesorii examinatori, iar în al treilea rând este necesar ca studenții să se odihnească în ziua precedentă examenului.

Ce faci in cazul in care ai luat o nota proasta sau restanta?

– Studenții trebuie să privească un eventual eșec ca pe o experiență constructivă, din care să învețe și să se automotiveze pentru a nu mai ajunge într-o situație asemănătoare…

Sfaturi pentru studentii din primul an

– „Bobocii” ar trebui să privescă examenele ca pe niște lucrări pentru început, iar treptat să se obișnuiască și cu această metodă de evaluare.

Teama de examene orale

– Cel mai important lucru este cunoașterea profesorului examinator și a colegilor, în urma frecventării cursurilor și a seminariilor… Iar ca un sfat practic, efectuarea unor lecții de dicție poate fi benefică.
Pierderea in greutate din timpul sesiunii

– Pierderea în greutate în timpul sesiunii este cauzată atât de stresul la care sunt supuși studenții, cât și de lipsa preocupării pentru alimentație. În această perioadă, studenții fac abuz de ciocolată și cafea, crezând că astfel stimulează activitatea de memorare și îi energizează, când, în realitate, acest abuz nu duce decât la demineralizarea organismului și la carențe de vitamine.

Ce trebuie sa manance studentii in sesiune?

– Studenții ar trebui să consume cât mai multe fructe și legume, pentru a aduce organismului un aport mare de vitamine. Ar trebui să renunțe la alimentația de tip fast-food, la băuturile carbogazoase și la grăsimile de orice tip.

Cum te motivezi sa inveti mai mult in sesiune?

– Motivația intrinsecă este cea care duce la performanța școlară, profesională, așa că studenții ar trebui să se autoeduce în scopul acesta. Să găsească în ei dorința de a realiza cât mai mult și de a atinge un nivel cât mai înalt prin studiu și perseverență.
Trucuri pentru a invata mai usor
– Este important ca materialul, cursurile după care se învață pentru examen să fie scrise de student însuși. Materialul trebuie să fie împărțit și schematizat, iar procesul de învățare trebuie să fie început cu câteva zile înainte de examen, nu în ultimele 24 de ore, când studentul trebuie să se odihnească. De asemenea, trebuie să se creeze un ambient propice procesului de învățare: spațiul trebuie să fie bine aerisit, luminos, aranjat, curat, cu o temperatură optimă de 22 grade Celsius, să fie liniște, iar alimentația să fie corespunzătoare.

Sfaturi pentru studenti: cum sa iei examenele in sesiune?


 
Sfaturi pentru studenti: cum sa iei examenele in sesiune?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*