Ce mananca studentii cel mai mult la camin? Sandvisuri! Incepe un nou an universitar si noi vrem sa va dam cateva sfaturi cum sa va preparati cele mai gustoase si sanatoase sandvisuri:

Sfaturi studenti - cum prepari un sandvis sanatos?

Nu folosi painea alba

Nu consuma pâine albă. Aceasta nu conţine fibre, vitamina B şi nici minerale, are un idex glicemic ridicat, iar excesul de glucoză se depune sub formă de grăsimi sau colesterol pe vasele de sânge.

Specialiştii recomandă consumul de pâine din făină integrală de grâu sau secară. Pâinea integrală conţine fibre care reglează tranzitul intestinal, vitamina B, indexul glicemic este mult mai mic, conţine săruri minerale şi multe proteine.

Foloseşte sos preparat acasa

Pentru a unge feliile de pâine poţi prepara un sos din brânză frământată, iaurt şi castraveţi raşi sau diverse legume tocate mărunt. Poţi adăuga sosului şi verdeaţă tocată.

Evită să ungi feliile de pâine cu maioneză pentru că aceasta trebuie să fie consumată doar în stare proaspătă.

De asemenea, nu folosi pate de ficat la cutie pentru că produsul conţine, pe lângă cantităţi mici de ficat, cantităţi apreciabile de grăsime animală, sorici, amidonuri şi E-uri care îl face indigest şi lipsit de valoare nutritivă.

Pofta buna!


 
Sfaturi studenti - cum prepari un sandvis sanatos?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*