Enciclopedia online Wikipedia nu va funcţiona miercuri, a declarat fondatorul site-ului, Jimmy Wales. Aceasta este o reacţie împotriva a două proiecte de lege anti-piraterie, care vor fi discutate miercuri în Congresul american.

Site-ul Wikipedia va fi inactiv miercuri in semn de protest

„Când te gândeşti câţi oameni folosesc Wikipedia la nivel mondial, realizezi că există potenţial pentru a atrage atenţia”

a spus fondatorul site-ului. Acesta spune că, dacă legile vor fi aprobate de Congres, ar putea cenzura anumite informaţii şi link-uri, nepermiţând unor site-uri ca Wikipedia să le publice.

„Aviz studenţilor ! Faceţi-vă temele din timp. Wikipedia protestează împotriva legii proaste miercuri!”

a scris Jimmy Wales pe contul său de Twitter.

Cand va deveni site-ul Wikipedia inactiv?

Site-ul Wikipedia va deveni inactiv începând de marţi, la miezul nopţii. Cei care vor încerca să-l acceseze vor fi redirecţionaţi către o pagină cu informaţii despre legi şi detalii despre cum îşi pot contacta reprezentanţii din Congres. Wales spune că aproape 460 de milioane de oameni vizitează în fiecare lună site-ul. El estimează că aproape 100 de milioane de oameni vor fi afectaţi de acţiunea plănuită pentru miercuri.

În luna octombrie, versiunea italiană a site-ului Wikipedia a organizat un protest online ca o reacţie la o lege similară propusă de parlamentul italian.


 
Site-ul Wikipedia va fi inactiv miercuri in semn de protest
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*