Daca simtiti nevoia de putin romantism sau pur si simplu sunteti pasionati de astronomie, va aducem o veste buna: în noaptea de 12 spre 13 august cerul va fi plin de stele cazatoare, iar maximul de meteori care vor „brăzda” cerul va fi la ora 2.30. Vor cădea peste 100 de stele.

Stele cazatoare in noaptea de 12 spre 13 august 2011

Perseidele pot fi văzute cel mai bine din locurile cu cer senin, departe de oraşele aglomarate, cu lumini artificiale. Așadar,  din orașele mari nu se pot observa mulţi meteori. Cel mai bun este să alegeţi o ieşire la ţară sau la munte, pentru a observa spectacolul de lumini.

Reţineţi faptul că în această noapte nu va fi o ploaie de stele. În timpul unui astfel de fenomen se pot observa câteva mii de meteori pe oră, acestea fiind foarte rare.

Dacă alegi să observi perseidele din oraş, află că nu vei vedea mai mult de 10-20 de stele pe oră.

Perseidele se pot observa cu ochiul liber. Potrivit site-ului Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, perseidele sunt particule de praf care provin de la cometa Swift-Tuttle.

Cea mai buna perioadă de urmărire este dupa miezul nopții până dimineața. Stele căzătoare mai pot fi urmărite şi în nopţile următoare, până la data de 24 august.


 
Stele cazatoare in noaptea de 12 spre 13 august 2011
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*