Sa facem un mic studiu, sa ne punem cateva intrebari, ce alegere este mai buna? Universitatea de Stat sau Universitatea privata? Sa analizam putin aceasta situatie!

Daca imaginea de ansamblu a starii calitatii invatamantului superior, asa cum rezulta din Barometrul Calitatii 2010 realizat de Agentia Roamana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) este aceea a unui nivel ridicat de calitate, atunci care este raspunsul la intrebarea daca Universitatile de stat sau cele private sunt calitativ mai bune?

Se pare ca potrivit studiului studentii percep calitatea invatamantului de stat ca fiind superioara calitatii invatamantului particular.

Studentii de la universitatile de stat acorda note mai mari universitatilor de stat, in timp ce studentii de la universitatile particulare au aceasi perceptie cu privire la calitatea universitatilor de stat si cele private. Totodata studentii de la facultatile private din anii III sau IV sunt mult mai critici fata de invatamantul superior, decat cei din anul I, pe cand perceptiile pe care studentii le au cu privire la calitatea facultatilor de stat raman constante, indiferent de numarul de ani petrecuti in cadrul universitatii.

Sa citim si parerea profesorilor!

Ce zic cadrele didactice? Potrivit studiului cadrele didactice care isi desfasoara activitatea in IIS de stat au oferit sistematic note mai mici calitatii
invatamantului prestat de IIS particulare, prin referinta la notele oferite calitatii invatamantului prestat de IIS de stat. Cadrele didactice la universitatile private au evaluat similar calitatea invatamantului prestat de ambele tipuri de institutii de invatamant.

Dar ce zic cei care conteaza cel mai mult: cei care te angajeaza!

Angajatorii prefera absolventii de invatamant superior de stat.
Intrebati: Daca ar trebui sa alegeti intre doi candidati cu pregatire similara, pe care l-ati angaja?, 91,8% dintre angajatori prefera absolventii unui facultati de stat, pe cand numai 8,2% ar prefera un absolvent al unui universitati private.

Deci acum ca ai citit articolul acesta tu ce zici? Unde te-ai baga? La stat sau privat? Hmm… sa vedem!
 
Student la Stat sau la privat?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*