Doi indivizi au fost arestaţi şi trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Constanţa sub învinuirea că au racolat două tinere, pe care le-au vândut proxeneţilor. Unul dintre făptaşi este student la Facultatea de Teologie.

Student la teologie - traficant de persoane

Traficanţii de persoane, Marian Sorin Bălan (22 de ani), din Hârşova şi Valentin Mazilu (32 de ani), din comuna Seimeni, judeţul Constanţa, au fost prinşi în flagrant delict în timp ce încercau  să o vândă pe M. G., de 18 ani, în schimbul a 1000 de euro.

În timpul anchetei procurorii au mai descoperit o altă victimă a acestora, S. I. (20 de ani).

Anchetatorii au arătat că fetele provin din zone sărace ale judeţului. Cei doi le-au racolat în luna mai şi le-au convins să vină în Constanţa unde ar fi urmat să muncească pe litoral.

În loc de locurile de muncă promise tinerele au fost încuiate într-un apartament din Constanţa, le-au bătut şi le-au silit să se prostitueze. Clienţii erau selectaţi prin intermediul anunţurilor postate on-line pe un site.

Cei doi au fost arestaţi de Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, iar la data de 28 iunie a.c. au fost finalizate cercetările, fiind întocmit rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, faptă pedepsită cu închisoarea de la  5 la 15 ani.

Cazul a fost instrumentat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu cei de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa.


 
Student la teologie - traficant de persoane
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*