In jur de 2.000 de tineri francezi, care studiaza Medicina in Romania, nu vor putea practica meseria daca au picat de doua ori examenul in Franta. Acum, studentii respinsi in Franta si veniti sa studieze in Romania isi tin rasuflarea.

„Dupa mai multe raspunsuri contradictorii, vrem intr-adevar sa fim stabiliti. Cei care au cazut de doua ori la concursul de admitere in Franta, si este cazul pentru majoritatea dintre noi, nu isi vor putea face rezidentiatul in Franta”, a declarat Paul Vara, in al doilea an la medicina la Universitatea din Cluj-Napoca, citat de Adevarul.

Oficialii francezi dau asigurari ca masura este valabila pentru studentii care inregistreaza doua esecuri, in Franta, incepand din acest an. Asfel, cei care studiaza acum in Romania ar putea sta linistiti.

Desi examenul de rezidentiat pare pregatit special pentru studentii care au terminat facultati franceze, oficialii spun ca este o masura echitabila.

„Cred ca este o masura de echitate. Nu este normal ca studentii sa evite sistemul gratie mijloacelor lor financiare”, a spus Djillali Annane, decan la Universitatea Paris Ouest si coordonator de studii pentru L’Ile de France.


 
Studentii francezi, care studiaza Medicina in Romania, nu vor putea practica daca au picat de 2 ori examenul in Franta
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*