Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca refuză cardurile studenţeşti Omnipass

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca refuză să mai folosească unul dintre cardurile pe baza cărora primesc diverse reduceri, deoarece, susţin ei, acesta le-ar fi fost impus. Aceştia cer ca Omnipass-ul să nu mai fie obligatoriu la cazarea în cămin, cum a fost anul trecut.
studentii ubb cluj nu mai vor cardul omnipass.

„Cardurile studenţeşti, luate ca o facilitate în general pentru comunitatea studenţească sunt un lucru bun şi ar trebui să existe fără niciun fel de discuţie, atâta timp cât nu este încălcată libertatea de a alege a fiecărui student în parte. Nu credem că ar trebui să existe obligativitatea ca unul dintre carduri să devină mandatoriu ca legitimaţie de cămin. Organizaţia va avea o poziţie publică legată de această problemă”, a declarat Daniel Cruceriu, vicepreşedintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB).

Pe de altă parte, reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai susţin că studenţii nu trebuie să deţină obligatoriu cardul Omnipass. „Pentru cei care nu vor să şi-l achiziţioneze, universitatea oferă oricum legitimaţii de cazare, pe baza cărora studenţii au dreptul să intre în cămine, au facilităţi la bibliotecă, deci nu este o obligaţie să îşi cumpere Omnipass-ul”, declară purtătorul de cuvânt al UBB Cluj, Laura Irimieş.

Părerile studenţilor clujeni sunt împărţite. „Nu mi se pare că ar fi o chestiune greşită, pentru că nu durează foarte mult, atunci când te cazezi în cămin, practic e o treabă de 5 secunde. Ai cardul de cămin cu care ai acces şi în cămine, poţi să îţi faci şi abonament gratuit la autobuzele din oraş”, spune o studentă. Un alt tânăr îşi exprimă dezacordul. „Dacă vrei să îţi faci Omnipass-ul este în regulă, la fel cum e în regulă să îţi faci şi Stud Card-ul, dar ele au fost create tocmai să poţi să alegi, opţional”, spune acesta.


 
Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca refuză cardurile studenţeşti Omnipass
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*