Studiile universitare de licenţă sunt prima treaptă a studiilor universitare, şi care asigură un nivel de calificare adecvat exercitării unei profesii în vederea inserţiei pe piaţa forţei de muncă, prin cunoştinţe generale şi de specialitate corespunzătoare.

Conform procesului Bologna, treapta de licenţă corespunde unui număr de 180 – 240 de credite de studiu transferabile (ECTS). Pentru cursurile de zi, numărul de credite transferabile alocat unui an de studiu fiind de 60, durata studiilor este:

  • 3 ani (minimum 180 de credite transferabile) în general;
  • 4 ani (minimum 240 de credite transferabile) în învăţământul tehnic.

Studiile de licenţă sunt finalizate prin examenul de licenţă, în urma căruia se obţine diploma de licenţă. Diplomele de licenţă sunt în principiu echivalente cu „Bachelor’s degree” (BA/BSc, adică Bachelor of Arts/Bachelor of Science) în sistemul de învăţământ englez, cu condiţia să fie obţinute prin învăţământ acreditat.

Există diplome de licenţă (pre-Bologna) care au fost recunoscute la nivel de studii de Master (din perspectivă post-Bologna), şi anume în Olanda, ca meester (mr.) şi ca doctorandus (drs.).


 
Totul despre: Studii universitare de licenţă
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*