Trucuri naturiste

Roşia este bună pentru tenurile grase, seboreice, cu porii dilataţi

Se poate folosi trecând pe obraz o felie de roşie proaspătă şi bine coaptă. Se lasă să se usuce, apoi se spală obrazul cu apă. Sucul de roşii poate fi folosit şi pentru tenurile uscate, dar după spălare, faţa se unge cu o cremă grasă. Pentru tenul gras, se pot aplica direct pe faţa curăţată prune, piersici şi caise.

Pentru detoxifierea corpului, beţi ceai de troscot

Puneţi într-o cană cu apă fiartă două linguriţe cu plantă uscată, lăsaţi la infuzat zece minute, strecuraţi şi consumaţi de mai multe ori pe zi. Este un remediu simplu şi la îndemână. Durerile provocate de sciatică pot fi alungate cu ajutorul masajelor cu ulei de muşeţel.

Tratament impotriva caderii parului

Dacă părul vă cade şi este lipsit de strălucire, se poate prepara un balsam dintr-o linguriţă de miere, o linguriţă de oţet, trei plicuri cu ceai verde, trei picături de ulei de lavandă, infuzate toate într-o cană cu apă. Întindeţi acest preparat pe păr, lăsaţi-l cinci minute, după care clătiţi.

Tratarea arsurilor usoare

În cazul arsurilor de piele uşoare, se zdrobesc florile de salcâm şi se aplică pe locul afectat, timp de două ore. Efectele sunt de calmare şi de grăbire a vindecării. Se pune o linguriţă de flori într-o cană cu apă clocotită, se acoperă şi se lasă 10-15 minute, după care se filtrează. Se va consuma de trei ori pe zi, după mesele principale. Este bună pentru gastrite, migrene şi ulcer gastric.

Pentru pistrui şi petele de pe obraz

Unge-ţi faţa în fiecare seară cu ulei de ricin. Dimineaţa, spală-ţi faţa cu ceai de muşeţel şi apoi unge cu un strat de miere polifloră. După 30 de minute, clăteşte cu infuzie de frunze de pătrunjel verde. După o săptămână de tratament, ar trebui să observi deja rezultatele.


 
Trucuri naturiste
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*