Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia -  festivitatea oficială de deschidere alaturi de  ministrul Educației Ecaterina Andronescu

 

Cei peste 5.000 de studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, împreună cu părinții sau prietenii, au fost așteptați la Festivitatea oficială de deschidere a noului an universitar, pentru a asculta mesajul rectorului Daniel Breaz și al profesorilor.Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat azi la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, că cea mai importantă avuţie a unei ţări o reprezintă resursa umană şi că o societate nu poate să fie mai bună mâine decât este şcoala astăzi.

„Cea mai importantă avuţie a unei ţări o reprezintă resursa umană. De aceea universitatea are un rol extraordinar de important. O societate nu poate să fie mai bună mâine decât este şcoala astăzi. Fără îndoială că acesta este un mesaj pentru cei care decid resursele financiare ale oricărei şcoli, pentru că nu poţi să faci performanţă în şcoală fără să ai şi resursele materiale necesare”, a declarat Ecaterina Andronescu.
În opinia ministrului, răspunsul la întrebarea pe care mulţi dintre noi ne-o punem: „cum pot profesorii să rămână profesori atunci când salariile lor sunt atât de mici’ este acela că ‘această relaţie de comunicare pe care o realizează cu elevii sau cu studenţii valorează mult mai mult decât resursele materiale”.

În altă ordine de idei, Ecaterina Andronescu a spus că este o mare bucurie să participe la deschiderea anului universitar la Universitatea 1 Decembrie 1918 pentru că „orice român poartă în suflet oraşul Alba Iulia”.

Ministrul crede că „este o binecuvântare pentru noi, pentru toată ţara faptul că aici avem o universitate care ne aduce mereu prin numele ei aminte de 1 Decembrie 1918”.

Ecaterina Andronescu a subliniat că pentru ea anul nu începe niciodată la 1 ianuarie, ci odată cu prima zi de curs şi se termină odată cu ultima oră de curs. „Aşadar, pentru noi dascălii evenimentul de astăzi are o importanţă specială”, a subliniat aceasta.

 


 
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia -  festivitatea oficială de deschidere alaturi de  ministrul Educației Ecaterina Andronescu
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*