Universitatea Politehnica din Bucuresti[button link=”/category/campus/student-in-campus-bucuresti/” color=”blue” size=”xlarge” sc_id=”sc1″] Vezi toate articolele legate de Campus Bucuresti [/button]

.. [raw] [slider width=”580″ height=”250″ autoplay=”5″ transition=”ptf”]

[s] Universitatea Politehnica din Bucuresti

[/s]

[s] Universitatea Politehnica din Bucuresti

[/s]
[s] Universitatea Politehnica din Bucuresti [/s]

[/slider] [/raw]

..
[tabs names=”Prezentare,Facultati,Cursuri&Studii,Info studenti, Distractie” ] [t] Universitatea Politehnica din BucurestiUniversitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava.

La 1 octombrie 1864, a fost infiintata „Scoala de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura”, care la 30 octombrie 1867 devine „Scoala de Poduri, Sosele si Mine” cu durata studiilor de 5 ani.

Rectorat UPBSub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, institutia capata o noua structura sub denumirea de „Scoala Nationala de Poduri si Sosele”, iar la 10 iunie 1920 a fost infiintata Scoala Politehnica din Bucuresti, avand patru sectii: Electromecanica, Constructii, Mine si Metalurgie, Sectia Industriala.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimba in POLITEHNICA din Bucuresti.

La data de 3 august 1948 a fost infiintat Institutul Politehnic din Bucuresti, care cuprindea initial 4 facultati si in care, din 1950, au aparut majoritatea facultatilor actuale. In baza rezolutiei Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din Bucuresti a devenit Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.
Obiective strategice

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (U.P.B.) isi asuma misiunea de a pregati specialisti in diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunostinte stiintifice, tehnice si cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic si social-cultural al societatii romanesti si al lumii contemporane. UPB asigura realizarea unui invatamant de performanta, dezvoltat si perfectionat printr-o complexa activitate de cercetare, continuand traditia Scolii Politehnice bucurestene, conform exigentelor si cu mijloacele oferite de societatea moderna informationala [/t] [t]

 • Facultatea de Inginerie Electrica
 • Facultatea de Energetica
 • Facultatea de Automatica si Calculatoare
 • Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
 • Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica
 • Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice
 • Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
 • Facultatea de Transporturi
 • Facultatea de Inginerie Aerospatiala
 • Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
 • Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor
 • Facultatea de Inginerie in Limbi Straine
 • Facultatea de Stiinte Aplicate
 • Facultatea de Inginerie Medicala
 • Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor

[/t] [t] ADMITERE LICENTA – Sesiunea septembrie 2011

– pe site-ul UPB – www.pub.ro
– sau pe site-ul special pentru admitere – http://admitere.pub.ro

În perioada 27 iulie – 16 sept 2011 UPBorganizează sesiunea de ocupare a locurilor vacante rămase în urma neînmatriculării unor candidaţi declaraţi admişi sau retragerii acestora după înmatriculare în sesiunea 1 (iulie).

La această sesiune are dreptul să participe orice absolvent de liceu, indiferent dacă a participat sau nu la sesiunea de admitere din luna Iulie a.c.

Admiterea în această sesiune, indiferent de facultate, se face prin concurs pe baza notelor din foaia matricolă din liceu.

Pentru informaţii suplimentare (locuri vacante, orar etc), vă rugăm să contactaţi secretariatele facultăţilor [/t] [t] Complexul Studentesc Regie, situat in Splaiul Independentei nr. 290, sector 6, Bucuresti, este compus din 27 camine studentesti (26 apartinand U.P.B. si unul – P20 apartinand Universitatii de Medicina), o cantina, o spalatorie, un dispensar medical, un birou politie, mai multe magazine alimentare, centre copiere, restaurante si cluburi.

Toate caminele U.P.B. au trecut in ultimii patru ani prin reparatii capitale, acestea oferind la ora actuala conditii optime de cazare si studiu (in toate caminele au fost amenajate sali de lectura). Tot mobilierul constand in paturi, dulapuri, mese de studiu si scaune, cat si cazarmamentul (saltele, paturi, cearsafuri) este nou.

Cele 28 de camine apartinand U.P.B. sunt impartite in trei mari categorii:
•    P1 – P11 : camere cu patru locuri  si grup sanitar propriu;
•    P13, P14, P17, P18: camere cu patru locuri, lavoar in camera si grupuri sanitare comune la capetele culoarelor;
•    P15, P16, P21 – P27: camere cu doua locuri, lavoar in camera si grupuri sanitare comune la capetele culoarelor.
Caminele P12 si P19 au camere de  doua locuri, cu grup sanitar propriu. In acestea sunt cazati – studentii familisti, cadre didactice tinere din U.P.B. , studentii straini veniti prin programul „ERASMUS”, cadre didactice venite la schimb de experienta, etc.

Complexul Studentesc Leu, situat in B-dul Iuliu Maniu nr. 1 – 3 , sector 6, Bucuresti, este compus din 2 camine (A LEU si C LEU), facultatea de „Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei”, o cantina, un bufet cu servirea la mese, o spalatorie, un dispensar medical, etc.

Cele 2  camine apartinand U.P.B. sunt dispuse:
•    A LEU: camere de trei locuri cu grup sanitar propriu
•    C LEU: camere cu doua locuri, lavoar in camera si grupuri sanitare comune la capetele culoarelor.

[/t] [t] [/t] [/tabs]