Natura ne bucura intotdeauna cu multitudinea de vitamine si substante benefice din fructe si legume. Tot ce este natural e bun pentru organismul uman. Ramane doar sa alegem produsele cu adevarat naturale si sa ne bucuram de rezultatele obtinute.

Una dintre „minunile” naturii este si usturoiul.

Proprietăţile nutritive ale usturoiului şi cepei sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu.

Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului.  De exemplu constructorii de piramide din Egiptul Antic consumau usturoi, ceapă şi ridichii pentru prevenirea bolilor contagioase.  De asemenea , legiunile romane foloseau cantităţi însemnate de usturoi în alimentaţie.  În acele vremuri usturoiul era recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli.  Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune şi obezitate.

Usturoiul- bun pentru sanatate

Cercetătorii au ajuns la o  concluzie logica dealtfel: cu cât usturoiul se află într-o stare mai naturală, cu atât este mai eficient pentru sănătate.
Atât usturoiul întreg, cât şi cel sub formă de mujdei au efecte cardioprotective şi, în cazul unui atac de cord, permit o recuperare mai bună şi mai eficientă a inimii. Aceste lucruri se datorează şi hidrogenului sulfurat conţinut în usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Pudra de usturoi, pe de altă parte, nu este un adevărat substitut al usturoiului proaspăt. Ea nu conţine toate proprietăţile usturoiului întreg şi nici măcar aroma puternică a acestuia. De fapt, pudra este obţinută prin uscarea şi pisarea usturoiului şi, uneori, pentru un plus de aromă, îi sunt adăugate anumite ingrediente artificiale.


 
Usturoiul- bun pentru sanatate
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

<