Va fi clonat un animal disparut acum cateva zeci de mii de ani, dupa ce a fost descoperit ADN intact intr-un os conservat in solul inghetat din Siberia.

Va fi clonat un animal disparut - mamutul lanos
Proiectul va fi realizat de o echipa formata din savanţi ruşi de la Muzeul Mamuţilor din Sakha şi japonezi de la universitatea Kinki care se va ocupa de clonarea mamutului lanos, insa premiera ştiinţifica va fi posibila peste numai 5 ani

Clonarea va fi posibilă prin înlocuirea ADN-ului unui ovul de elefant cu ADN-ul extras din maduva osoasă a mamutului. Embrionul realizat in eprubeta va fi apoi implantat în uterul unei femele elefant, care este specie inrudita cu mamutul.

O analiză cu radiocarbon a oaselor găsite in Shropshire arata ca mamuţii lanoşi au trăit în Europa de vest până acum 14.000 de ani, când au dispărut habitatele cu iarbă, din cauza temperaturilor prea ridicate. Oasele descoperite în luna august în Siberia sunt o ocazie deosebită pentru oamenii de ştiinţă.

Datorită încalzirii globale şi a topirii gheţii de pe suprafaţa solului din Siberia, paleontologii au descoperit mai mulţi mamuţi foarte bine conservaţi.

 


 
Va fi clonat un animal disparut - mamutul lanos
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*