Vrei sa te desparți de cineva? Iata cum poti sa iesi mai usor dintr-o relatie nepotrivita

Ne putem desparti de persoana care ne-a fost o perioada alaturi in diverse moduri: la telefon, prin sms, printr-o discutie fata in fata, ignorand-o total sau incetand orice comunicare cu aceasta, etc.

Atunci cand noi suntem cei care plecam, nu ne gandim prea mult la ce va simti celalalt. Si asta pentru ca, de cele mai multe ori, decizia finala vine in urma unor neintelegeri, spunem noi, ireconciliabile. Cu toate astea, oricat de conflictuala ar fi fost relatia dintre voi doi, normal si civilizat ar fi totusi sa clarifici motivele plecarii tale, incercand astfel sa faci despartirea mai putin dureroasa.

Teoretic multi stiu asta, insa unii se tem de confruntarea finala, de acea conversatie fata in fata ce rareori se termina amiabil. Si daca te intrebi inca ce alternative ai mai avea, iti spunem noi ca o scrisoare de despartire ar putea fi o varianta convenabila. Da, poate ca nu este cea mai corecta, insa este de preferat atunci cand nu ne gasim cuvintele potrivite la momentul oportun, cand stim ca partenerului ii este greu sa accepte reprosurile sau deciziile noastre sau atunci cand recunoastem tacit ca eventuala manipulare a celuilalt ar putea sa ne intoarca din drum.

Scopul unei astfel de scrisori nu este de a rani, ci dimpotriva, de a alina. Asadar, oricat de clar si concis ai dori sa fii, alege-ti bine cuvintele.

Dar, pentru ca orice metoda mai neconventionala de a te sustrage unei relatii este si riscanta, iata mai jos cateva dintre regulile neoficiale ale modului in care ar trebui sa gandesti aceasta scrisoare de despartire:

Fa-ti o ciorna. Scrie pe o foaie tot ce te deranjeaza la partenerul tau si care sunt motivele pentru care te desparti de el. Fii sincer pentru ca aceste randuri nu ii sunt destinate lui, ci tie, constituind un ajutor pentru tine, pentru a te lamuri in privinta continutului ulterior al scrisorii.

Scoate sau reformuleaza motivele prea dure, care crezi ca ar putea rani sau deznadajdui prea mult. Amandoi sunteti vinovati de acea ruptura, chiar daca tu esti cel care scrie acum scrisoarea de despartire. Asadar, nu este nevoie sa recunosti toate motivele pentru care iei acea decizie, daca asta poate fi prea dureros.

Nu da motive false, chiar daca nu le poti scrie pe toate cele adevarate. Insira-le diplomat pe cele reale, altfel risti sa devii necredibil, iar partenerul sa nu creada in acea despartire, ba mai mult, sa spere chiar la o reconciliere.

Nu fi brutal sau transant in exprimare! Scopul unei astfel de scrisori nu este de a rani, ci dimpotriva, de a alina. Asadar, oricat de clar si concis ai dori sa fii, alege-ti cuvintele, mai ales ca vorbim de unele scrise, asupra carora poti zabovi mai mult.


 
Vrei sa te desparți de cineva? Iata cum poti sa iesi mai usor dintr-o relatie nepotrivita
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.