Asezata la rascrucea dintre Europa, Asia si Orientul Apropiat, Turcia este renumita, printre altele, si prin mancarurile extrem de aromate si de gustoase. Aici, intalnim mancaruri ce si-au pastrat influentele de la persani, greci sau romani, iar astazi ele sunt gustate peste tot in lume. Unul dintre cele mai importante „branduri” turcesti importate de europeni, si nu numai, este kebab-ul.Istoria Kebab-ului incepe in localitatea Bursa, la inceputul secolului 19, cand Iskender Efendi a inventat un nou sistem de frigere a carnii. Acesta a realizat un gril vertical, care, spre deosebire de cel folosit pana acum, orizontal, nu lasa zeama de carne sa cada pe carbunii incinsi. Inventatorul döner kebab-uli este considerat germanul de origine turca Mahmut Aygün, cel care a inventat in 1971, unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare turcesti. Acesta seamana cu Shaorma araba sau Gyrosul grecesc insa are condimente si adaosuri diferite
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.











O recenzie la „Istanbul Döner”
Un mix decent dintre mancarea turceasca si fast-food standard asa cum il stim noi romanii!