Poate ca ti-ai dorit de mic copil sa inveti sa canti la chitara atunci cand iti priveai cantaretii preferati in concert sau atunci cand urmareai simplitatea cu care unul dintre prieteni canta o melodie. Totul are un inceput.

Un prieten iti poate arata cum sa tii chitara si degetele si te poate indruma. In comert se gasesc manuale de specialitate, lectii de chitara. Pe internet sursele sunt nelimitate, mare parte dintre ele fiind scrisa in limba engleza: cursuri gratuite si lectii de chitara care te invata pas cu pas ce trebuie sa faci. Este important sa inveti armoniile, gamele, modurile si tehnica. Secretul este repetitia!

Genurile de muzica pe care le poti exersa sunt multiple: folk, rock, blues, jazz, clasica, flamenco, latino etc. Poti gasi in mediul online o multitudine de videoclipuri care iti prezinta cum se canta o anumita melodie, asa ca ii poti imita pe respectivii „profesori”. Nu in ultimul rand poti apela la un lectiile unui profesor adevarat de chitara contra unei sume de bani.

Ce fel de chitara iti trebuie?
Pentru inceput ai nevoie de o chitara cat mai comoda, cu o inaltime mica. Chitara clasica are corzile din nylon si plastic, sunt mai moi si mai delicate, are griful mai lat. Se poate canta muzica folk si muzica clasica, suna mai cald si mai plin. Chitara acustica sau „cu corzi de otel”, are griful mai ingust, cutia de rezonanta mai mare si corzi de otel; se poate canta rock, blues, country etc.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont