Proiectul celebrului browser a fost lansat in vara anului 1994, iar prima versiune de Internet Explorer (IE 1.0) a aparut in 1995. Aceasta versiune reprezinta o forma modificata a browser-ului Mosaic si a fost lansata de Microsoft in august 1995 ca parte a pachetului Microsoft Plus!, un set de facilitati si programe extra.

Internet explorer: informatii, istoric si curiozitati

Ultima versiune de Internet Explorer lansata de Microsoft este IE versiunea 9.

In timpul dezvoltarii aplicatiei, primul Internet Explorer a purtat numele de cod intern O`Hare. O`Hare este numele unui mare aeroport american.

Vanzarea “la pachet” a Internet Explorer-ului impreuna cu sistemul de operare Windows a fost una din principalele acuzatii aduse Microsoft in procesul “United States vs. Microsoft” din 1998. Intelegerea dintre Microsoft si Departamentul de Justitie al SUA, rezultatul procesului, nu prevede nicio obligatie/restrangere asupra Microsoft in ceea ce priveste comercializare IE impreuna cu sistemele de operare ale companiei.

Internet Explorer 3

Lansat in august 1996, Internet Explorer 3 este primul browser important care suporta (partial) tehnologia CSS (cascade style sheet). La dezvoltarea IE 3, prima versiune IE care devine foarte populara, au lucrat aproximativ 100 de oameni, timp de 3 luni.

Logo-ul arhicunoscut al browser-ului Microsoft (litera “e” albastra) a fost pentru prima data adoptat in IE 3.

Internet Explorer 4

Prin Internet Explorer 4, Microsoft a introdus Group Policy, o facilitate care permite controlul setarilor browser-ului. Aceasta facilitate, utilizata mai ales in marile companii, permite limitarea capacitatii de interventie a utilizatorilor asupra setarilor programului, cu scopul declarat de a mari gradul de protectie al sistemelor.

IE 4 a fost prima versiune de IE care a reusit sa depaseasca popularitatea Netscape Navigator.

Internet Explorer 5

Pana in martie 1999, cand a fost lansat Internet Explorer 5, IE 4 reusise sa stranga o cota de piata de peste 60%.

Implementarea XMLHttpRequest in IE 5 a fost un pas important in dezvoltarea setului de tehnologii generic denumit Ajax. Tehnologia Ajax permite afisarea de continut pe paginile web fara necesitatea unor actiuni suplimentare (refresh, click etc), ceea ce duce la o crestere a interactivitatii pagina web-utilizator, a vitezei de lucru etc.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont