Nicio înregistrare găsită

Regret, n-a fost găsită nicio înregistrare. Te rog adaptează-ți criteriile de căutare și încearcă din nou.

Hărți Google neîncărcat

Regret, nu pot încărca API-ul Hărți Google.

  

Alege orasul tau de mai jos! Iti vom recomanda cele mai tari locuri:
Judet
Oras

  

 
 

Tu unde vrei sa ajungi astazi?

Esti foarte bine unde esti. Trebuie doar sa descoperi locurile din oras. Incepe astazi!

Galați este un important oras universitar situat în regiunea istorică a Moldovei, in estul României. Galați este si un oraș portuar de pe Dunăre. Acesta are 250.000 de locuitori fiind al optulea oras ca marime din Romania. Orasul este un important centru economic bazat în jurul portului Galați, șantierul naval, stația de oțel ArcelorMittal Galați și exporturile de minerale.


Oraşul Galaţi s-a dezvoltat pe o veche aşezare dacică, între secolele VI - V î.e.n. în secolul II d.C. Fortificaţia dacică a fost distrusă de romani şi pe locul ei a fost ridicat un castru roman. Astăzi, Galaţiul este situat pe trei nivele: valea oraşului are o altitudine cuprinsă între 5 şi 7 metri şi constituie nucleul vechiului oraş, fiind în prezent centrul oraşului: celelalte două ajungând până la 40 de metri altitudine (partea modernă a oraşului).

Ghidul cultural al oraşului Galaţi cuprinde mărturii despre evoluţia în timp a comunităţii. Galaţiul este considerat oraşul provincial cu cel mai bun public de teatru după Bucureşti şi Iaşi: Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Teatrul de Păpuşi "Gulliver" şi Teatrul Muzical "Nae Leonard" îşi îndeplinesc de 50 de ani datoria faţă de locuitori oferindu-le posibilitatea unei vieţi artistice bogate şi de calitate.

Dintre atractiile orasului enumeram Catedrala ortodoxă, Grădina botanică, mai multe muzee, un turn de televiziune deschis publicului ce ofera o vedere superba asupra orasului, recent renovata Opera din Galati și un minunat parc cu sculpturi ce are parte de o promenadă de-a lungul malurilor Dunării.

În egală măsură, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Complexul Muzeal de ştiinţele Naturii şi Biblioteca Judeţeană "V.A.Urechia", prin expoziţiile şi activităţile organizate, îi ţin pe gălăţeni în contact cu noutăţile culturale.

Mărturiile arhitecturale demonstrează existenţa civilizaţiei româneşti fondată pe malul Dunării prin importante monumente, cum ar fi: Biserica Precista (sec. XVI) şi Catedrala Episcopală (1906). Palatul Administrativ (1904) este creaţia arhitectului Ion Mincu: Universitatea "Dunărea de Jos" este continuarea unui semicentenar de educaţie academică.

Unul dintre evenimentele reprezentative ale vieţii artistice şi culturale din Galaţi îl reprezintă Sărbătorile oraşului desfăşurate la finele lunii noiembrie, sub patronajul Sf. Apostol Andrei.

Atracţia oraşului Galaţi o constituie, cu siguranţă, faleza Dunării, unică în Europa prin lucrările de sculptură în metal realizate în urmă cu 30 de ani de artişti români, în cadrul unor tabere naţionale de creaţie.

Intra in contul tau

sau

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont