SALA 1 LITTLE FOCKERS (O FAMILIE DE COSMAR) – AVANPREMIERA –AG
Regia: Paul Weitz
In rolurile principale: Robert De Niro, Ben Stiller
Gen: Comedie
Productie: 2010
Ora : Mi , J – 21:00
Înfruntarea dintre Jack Byrnes (Robert De Niro) şi ginerele lui, Greg Focker (Ben Stiller) ajunge la noi culmi în a treia comedie care continuă seria de mare succes începută cu “Un socru de coşmar” şi urmată de “Doi cuscri de coşmar”. Laura Dern, Jessica Alba şi Harvey Keitel se alătură membrilor Familiei de coşmar, promiţându-ne o nouă comedie spumoasă.
Au trecut 10 ani, Greg Focker are acum doi Fockeri micuţi împreună cu soţia sa, Pam, şi, după nenumărate ciocniri cu suspiciosul său socru, Jack, Greg poate să respire uşurat. A fost, de bine, de rău, acceptat în cercul încrederii familiei soţiei sale. Dar asta numai până când Jack îl ia iarăşi în vizor.
Greg nu o duce pe roze cu banii, aşa că e nevoit să-şi ia a doua slujbă, la o companie de medicamente. Aşa că Jack o ia de la capăt: ştia el că ginerele său cu un nume caraghios şi o meserie pentru fete nu e în stare să fie un bărbat adevărat şi că e incapabil să-şi întreţină familia. Pentru Greg începe iar coşmarul: suspiciuni, situaţii penibile, misiuni de spionaj…
Jack nu se dă în lături de la nimic ca să le poată dovedi tuturor din familie că Greg nu merita să fie inclus în cercul încrederii. Iar faptul că la petrecerea pentru aniversarea zilei de naştere a gemenilor îşi face iar apariţia Kevin (OwenWilson), fostul pretendent la mâna lui Pam, pe care Jack încă îl regretă că nu i-a devenit ginere, nu îl ajută deloc pe Greg.
O să treacă Greg testul final pentru a le dovedi tuturor că este pregătit să moştenească de la Jack rolul de cap de familie, sau cercul încrederii se va rupe, de data asta, definitiv?
SALA 1 AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUSESCU – AG
Regia: Andrei Ujică
In rolurile principale: Nicolae Ceauşescu, Elena Ceauşescu
Gen: Documentar
Durata: 180 minute
Ora : V, Ma – 17:30, 21:00
Mi, J – 17:30
Documentarul este realizat exclusiv din imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme, şi prezintă inclusiv scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie ’89. Au fost incluse în documentar şi imagini inedite, care nu au fost niciodată difuzate – imagini tăiate la cenzură, căutate şi selectate de Titus Muntean.
Pentru realizarea documentarului au fost vizionate peste o mie de ore de înregistrări.
SALA 1 EUROPOLIS – AP – 12
Regia: Cornel Gheorghiţă
In rolurile principale: Áron Dimény, Adriana Trandafir
Gen: Drama, Fantastic
Productie: 2010
Durata: 100 minute
Ora : V, J – 13:30
Europolis este un eastern balcanic – încântat de universul fantastic al prozei lui Mircea Eliade, spune Cornel Gheorghiţă. În micul port al Sulinei soseşte o telegramă din Franţa: Luca, pe care toată lumea îl ştia îngropat de mai bine de 50 de ani în cimitirul de la marginea oraşului, tocmai a murit. Sora lui, Magdalena (interpretată de Adriana Trandafir), însoţită de fiul ei, Nae (jucat de Áron Dimény), trebuie să plece în Franţa pentru a lua în primire „moştenirea”. Ajunşi la celălalt capăt al continentului, pe malul Atlanticului, cei doi îl întâlnesc pe şamanul Ata (Joseph Otteno), prietenul cel mai bun al lui Luca. El le dezvăluie ultima dorinţă a acestuia înainte să moară. Moartea lui Luca le marchează drumul de întoarcere mai mult decât Magdalena şi Nae şi-ar fi putut închipui. În această tranziţie instabilă, sufletul întâlneşte îngerii, vămile văzduhului, diavolii, îngerii păzitori, spune regizorul.
SALA 1 DESPRE ALTE MAME – AP-12
Regia: Mihai Ionescu, Tiberiu Iordan
In rolurile principale: Marius Cordoş, Gavril Pătru
Gen: Drama
Durata: 83 minute
Ora : V, J – 15:45
Cinci tineri ajung într-o gară pentru a realiza un documentar despre oameni care aşteaptă. Hotărâţi să termine totul într-o singură zi, cei cinci lucrează până târziu în noapte şi, pe măsură ce timpul trece, fiecare este înfluenţat într-un mod diferit de evenimentele din staţie şi de oboseala acumulată.
SALA 3 The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori de zi) –AG
Regia: Michael Apted
In rolurile principale: Ben Barnes, Skandar Keynes, Georgie Henley
Gen: Aventuri, Familie, Fantastic
Durata: 115 minute
Ora : V- 16:30
S, D – 19:30
L, J – 19:30
Lucy şi Edmund Pevensie se întorc în Narnia împreună cu enervantul lor văr Eustace. Aici se întâlnesc iarăşi cu prinţul Caspian, acum devenit rege, şi acesta îi ia într-o aventuroasă călătorie pe nava regală The Dawn Treader. De-a lungul drumului, care-i va duce până la marginea lumii, tinerii eroi vor întâlni dragoni, pitici, sirene, dar şi un grup de războinici rătăciţi în înşelătorul univers al Narniei.
SALA 3 The Nutcracker in 3D (Spărgătorul de nuci 3D) – AP – 12
Regia: Andrei Konchalovski
In rolurile principale: Elle Fanning, Nathan Lane, John Turturro
Gen: Actiune, Familie, Fantastic
Durata: 110 minute
Ora : V- 11:30
S, D – 14:00
L, J – 11:30
Regizorul Andrei Konchalovsky aduce pe marile ecrane lumea fantastică şi personajele îndrăgite ale uneia dintre cele mai frumoase poveşti din toate timpurile: Spărgătorul de nuci, pentru prima oară în 3D.
Filmul urmăreşte aventura lui Mary (Elle Fanning), o fetiţă de 9 ani a cărei viaţă decurge plicticos în frumosul oraş Viena. În ajunul sărbătorilor de iarnă însă, lucrurile încep să se înveselească odată cu sosirea unchiului său iubit, Albert (Nathan Lane), care îi aduce un dar nepreţuit: un spărgător de nuci fermecat.
În noaptea de Crăciun, Spărgătorul de nuci se trezeşte la viaţă şi o poartă pe fetiţă în regatul lui magic, în care zânele, dulciurile şi jucăriile sunt însufleţite. Dar feeria se destramă repede şi Mary află că tărâmul fermecat este în pericol, fiind ameninţat de legile tiranice impuse de Regele Şoarecilor (John Turturro) şi diabolica sa mamă (Frances de la Tour). Când Spărgătorul de nuci este răpit, Mary şi noii săi aliaţi sunt nevoiţi să afle cât mai repede secretul Regelui Şoarecilor pentru a putea salva împărăţia magică şi pe iubitul lor prieten.
Povestea care l-a inspirat pe Piotr Ilici Ceaikovski să compună muzica pentru baletul cu acelaşi nume prinde viaţă pe marile ecrane din 3 decembrie, în Spărgătorul de nuci 3D, un film în care imaginaţia nu cunoaşte limite.
SALA 3 MEGAMIND – AP – 12
Regia: Gary Trousdale
In rolurile principale: Will Ferrell, Brad Pitt
Gen: Animatie, Comedie, Familie
Ora : V- 14:15
S, D – 11:30
L, J – 14:15
Studiourile care v-au fermecat cu “Shrek,” “Madagascar” şi “Kung Fu Panda” aduc în 2010 „Megamind”. Megamind e cel mai inteligent erou negativ pe care l-a cunoscut vreodată lumea. Şi cel mai păgubos. De-a lungul anilor a încercat să cucerească Metro City în toate felurile posibile. De fiecare dată a dat greş în mare stil din cauza lui Metro Man, un supererou cu mantie şi tot tacâmul, invincibil până în ziua în care Megamind chiar reuşeşte să-l învingă. Dintr-odată, Megamind se trezeşte că nu mai are niciun scop în viaţă. A devenit un erou negativ fără un rival. Îşi dă seama că cel mai rău lucru care i se putea întâmpla a fost să-şi atingă ambiţia de-o viaţă. Aşa că se hotărăşte să creeze un oponent, un nou supererou numit „Titan”. Acesta va fi mai mare, mai bun şi mai puternic decât a fost vreodată Metro Man. Titan, în schimb, se prinde repede că e mult mai distractiv să fie erou negativ decât băiat cumsecade. Aşa că acum Titan nu îşi pune în gând doar să stăpânească lume, ci vrea, pur şi simplu, să o distrugă. Cel mai deştept om din lume poate, oare, să ia şi el o decizie înţeleaptă, măcar o dată în viaţa lui? Diabolicul geniu va cădea în capcana pe care şi-a întins-o singur şi va deveni erou fără voie în propria sa poveste
O satira la adresa filmelor cu supereroi, Megamind spune povestea unui personaj malefic care il omoara din greseala pe Metro Man, inamicul lui de moarte. Multumit initial de postul de conducator al lumii, Megamind se deprima dupa ce realizeaza ca viata fara un adversar de temut cu care sa se dueleze pe viata si pe moarte, nu are nici un farmec. Solutia lui Megamind este Titan, rezultatul unui experiment care da gres. Noul “rival” nu vrea sa fie deloc personaj pozitiv. El vrea sa ii ia locul lui megamind. Tocmai de aceea, Megamind ajunge sa fie salvatorul omenirii in fata acestei amenintari neprevazute.
SALA 3 TRON:LEGACY (TRON:MOSTENIREA) – PREMIERA N-15
Regia: Joseph Kosinski
In rolurile principale: Garrett Hedlund, Jeff Bridges
Gen: Actiune, Aventuri, SF, Thriller
Ora : V- 19:30, 22:30
S, D – 16:30, 22:30
L – 16:30, 22:30
M – 16:30, 22:30
Mi – 16:30, 22:30
J – 16:30, 22:30
Continuare a succesului din 1982, Tron, filmul îl are în vizor pe Sam Flynn, fiul de 27 de ani al protagonistului primei părţi, Kevin Flynn. Sam este obsedat să descopere misterul din spatele dispariţiei tatălui său şi ajunge să fie atras în aceeaşi lume a programelor neîndurătoare şi a jocurilor virtuale în care-ţi poţi pierde viaţa în orice clipă. Alături de prietena lui Kevin, tatăl şi fiul încep un voiaj fantastic în universul cibernetic spectaculos unde totul este posibil…
SALA 4 EasyA (Pacatoasa) – AP-12
Regia: Will Gluck
In rolurile principale: Cam Gigandet, Emma Stone, Amanda Bynes
Gen: Comedie, Romantic
Durata: 98 minute
Ora : V, S, D – 18:00, 20:00, 22:00
L, Ma, Mi, J – 18:00, 20:00, 22:00
Olive Penderghast (EMMA STONE) era o liceană americană tipică, până la un moment dat când s-a hotărât să devină A-tipică.
Ce trebuie să facă o fată obişnuită, când cea mai bună prietenă a ei, Rhiannon (ALY MICHALKA), care e extrem de curioasă, vrea să afle toate veştile şi detaliile despre week-end-ul petrecut de Olive, iar ea n-ar avea ce să-i spună pentru că totul a fost plictisitor şi n-ar avea cu ce să se laude? N-ar putea Olive, care e deocamdată o anonimă şi o mediocră, să trântească o minciună nevinovată, care să-i aducă în schimb magia râvnită de orice adolescent: popularitatea?
Unele veşti însă nu pot rămâne secrete, mai ales dacă Marianne (AMANDA BYNES), un fel de „radio-şanţ” al şcolii Ojai High School, trage cu urechea la ceea ce spune Olive. În curând, zvonurile exagerate despre promiscuitatea lui Olive se întind în toată şcoala.
În câteva minute, elevii se aruncă pe Twitter, şi pe Facebook ca să comenteze aşa zisele indiscreţii ale lui Olive. Deşi nu este genul de notorietate pe care şi l-ar fi dorit, Olive decide să nu nege zvonurile, pentru că acum a ajuns în sfârşit în centrul atenţiei. Ba chiar le îmbrăţişează, începând să joace rolul pe care şi l-a asumat, prin adoptarea unui look sexy şi a unei atitudini ofensive. În definitiv, ea ştie care e adevărul, iar părinţii ei, (STANLEY TUCCI, PATRICIA CLARKSON), care n-o judecă niciodată, au încredere în ea. Aşa încât nu i se pare că ar face vreun rău cuiva, nu-i aşa?
Profesorul ei de engleză, Mr. Griffith (THOMAS HADEN CHURCH) simte nevoia să-şi exprime preocuparea, în timp ce soţia lui, consilieră şcolară (LISA KUDROW), se oferă să-i dea sfaturi şi s-o protejeze. Dar Olive se simte bine în lumina reflectoarelor, găsind chiar o utilitate pentru noua ei reputaţie, aceea de a-i ajuta pe colegii ei cu probleme, dintre care face parte şi Brandon (DAN BYRD), care se simte nedreptăţit de colegii lui.
Pe măsură ce povestea scornită de ea începe să ia amploare, Olive nu se poate stăpâni să nu se identifice cu personajul literar Hester Prynne, din “The Scarlet Letter,” o carte pe care tocmai o studiază la clasă cu domnul Griffith.
Dar când Olive începe să piardă controlul asupra zvonurilor deocheate, ea descoperă că nu e uşor deloc să stingi focul pe care l-ai aprins. Dacă nu va reuşi să clarifice lucrurile, viaţa altora va avea de suferit.
SALA 4 Flickan som lekte med elden (Fata care s-a jucat cu focul) – (IM-18)
Regia: Daniel Alfredson
In rolurile principale: Noomi Rapace, Michael Nyqvist
Gen: Actiune, Mister, Thriller
Durata: 129 minute
Ora : V, S, D – 18:00, 20:00, 22:00
L, Ma, Mi, J – 18:00, 20:00, 22:00
În cea de-a doua parte a trilogiei Millenium, Fata care s-a jucat cu focul, acţiunea se concentrează pe personajul Lisbeth Salander. Acuzată de trei crime, Lisbeth este implicată într-o serie de intrigi care au ca origine trecutul ei pătat, în timp ce Mikael Blomkvist face tot ce-i stă în putinţă să dovedească nevinovăţia ei.
Michael Nyqvist şi Noomi Rapace continuă să-si interpreteze rolurile principale, acompaniaţi de o echipă remarcabilă, printre care Lena Endre, Peter Andersson şi Per Oscarsson. Experimentatul Daniel Alfredson este regizorul.
După succesul primei părţi a trilogiei, Bărbaţi care urăsc femeile, în cinematografe şi vânzarea a peste 21 de milioane de copii ale romanului lui Stieg Larsson, există un interes sporit faţă de Fata care s-a jucat cu focul, atât în Suedia cât şi în afara ţării. Filmul a fost deja lansat în Scandinavia, Italia, Spania şi Elveţia şi numărul de vizitatori de până acum dovedeşte interesul stârnit de seria Millenium. În Spania, filmul a ajuns direct pe locul doi în box office după premiera sa din septembrie.
SALA 4 Oul de cuc – (AG)
Regia: Ioan Cărmăzan
In rolurile principale: Andi Vasluianu, Bogdan Dumitrache
Gen: Crima, Drama
Durata: 98 minute
Ora : V, J – 13:15
Două destine, parcă împotriva voinţei lor, sunt puse în situaţia de a traversa toată ţara, unul alături de celălalt în dorinţa nebună de a nu fi prinşi de organele legii. Doi paria, doi evadaţi, ca două cremene încărcate de energie, caută să se strecoare spre o libertate ce nu poate fi reală.
Vasile Dragu, profesor, pe care viaţa l-a încercat cu o nenorocire nemeritată – dublă crimă şi o condamnare pe măsură, pe de o parte, şi, Mitu Suveică, un notoriu criminal trecut prin toate probele mizeriei şi decăderii umane, prin toate spaimele şi urâţeniile unei vieţi nenorocite, pe de altă parte.
Vor încerca – aproape tot filmul – să scape de urmăritori. Vor fugi, se vor ascunde, se vor furişa – totul într-un ritm ameţitor, în speranţa că şi pentru ei Dumnezeu a lăsat o dâră de lumină, o speranţă neticăloşită.
Mitu Suveică, zis Litruţă, şi-a omorât cu sânge rece camarazii de tâlhărie şi a ascuns prada (o mare, foarte mare sumă în dolari americani).
Ei se feresc de toată lumea, se suspectează şi se urmăresc chiar între ei, sunt fugăriţi şi hăituiţi de lege, de ceilalţi din tagmă, de viaţă, de soartă, de destin.
Finalul poveştii – neaşteptat poate – încearcă să urmărească numai Dumnezeu ştie ce. Oare avem dreptul de a judeca pe alţii, de a ne judeca pe noi înşine?
Suntem noi, oare, mai presus de lege, de alţi oameni, de soartă?
Toate poveştile pot fi frumoase, triste, amare sau nu pot fi. Totul depinde din ce tabără faci parte!