Uniunea Studenților din România va participa sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 10.30, în fața Guvernului României la “Marșul Tăcerii” organizat de studenții mediciniști și de profesioniștii din domeniul de sănătate.
SSMB (Societatea Studenților în Medicină din București), organizație membră a Uniunii Studenților din România lansează un apel către studenți, pentru sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 10.30, în fața Guvernului României, când se va porni un “Marş al Tăcerii” pentru a se manifesta într-un glas comun și de real impact, nemulțumirile.
În același timp, domnul Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR) declară că “Cinci mii de profesioniști din sistemul de sănătate vor participa, în ziua de 2 noiembrie, la un marș al tăcerii în Bucuresti”, afirmând că nu se va renunța la proteste până când nu vor fi soluționate revendicările Coaliției profesioniștilor din sistemul sanitar, respectiv:
– Alocarea pentru sănătate a 6% din PIB până în 2016;
– Dublarea salariilor medicilor rezidenți;
– O legislație care să protejeze independența profesioniştilor, dar şi autonomia spitalelor, apărarea demnitații şi renunțarea la denigrarea profesioniştilor de catre autorități;
– O lege a salarizării specifică sistemului de sănătate.
Având în vedere situația precară a sistemului de sănătate din România, salariile medicilor fiind infime comparativ cu orele de muncă şi pregatire depuse, soarta nedreptățită a studenților la Medicină este intolerabilă.
USR are în componența sa, asociațiile reprezentantive ale studenților de la medicină din București, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Sibiu și Craiova. Astfel, Uniunea Studenților din România se solidarizează cu studenții mediciniști, invitându-vă să vă alăturați colegilor noştri în lupta pentru SCHIMBARE, pentru un viitor mai bun.
Uniunea Studenților din România (USR) este o organizație umbrelă, la nivel național, pentru 87 de asociații studențești și de tineret din 18 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și Municipalități și Universități.