DISPOZIŢII GENERALE

1. Acordarea de burse de la bugetul de stat reprezintă o formă de stimulare a studenţilor care obţin rezultate bune la învăţătură precum şi o formă de sprijin material în scopul protecţiei sociale.

2. La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi bursele şi alte forme de sprijin material se acordă tuturor studenţilor de la cursul de zi, indiferent de forma de finanţare, pe baza criteriilor prevăzute în prezenta metodologie, în limita fondurilor repartizate şi în raport cu integralitatea efectuării activităţilor universitare.

Bursele se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor, cu respectarea şi a celorlalte criterii stabilite de către facultăţi.

CATEGORII DE BURSE. CRITERII DE ACORDARE

3. Bursele acordate de la bugetul de stat sunt:

  • a. de merit;
  • b. de studiu;
  • c. de ajutor social.

4. Bursele se acordă în funcţie de rezultatele obţinute de studenţi la învăţătură. Studenţilor de la ciclul de studii universitare de licenţă, cursuri de zi, li se pot acorda burse de merit şi de studiu, iar celor de la ciclul de studii universitare de masterat şi de la programele postuniversitare de masterat, cursuri de zi, burse de studiu. Pot primi bursă (a şi b) numai studenţii care au efectuat integral activităţile universitare în conformitate cu planurile de învăţământ, în limita fondurilor repartizate, în ordinea descrescătoare a mediilor.

5. Prezenta metodologie s-a elaborat ţinând seama de sistemul de organizare a învăţământului superior, diferenţiat pe domenii/specializări, iar in cazul burselor de ajutor social în funcţie de venitul net al familiei studentului sau susţinătorului legal.

6. Pentru studentii din anii II – VI de la învăţământul universitar de licenţă bursele de merit şi de studiu se atribuie studenţilor integralisti (în toţi anii de studii), pe baza rezultatelor la învăţătură obţinute în anul precedent, fără a mai fi revizuite după sesiunea de examene din iarnă. Bursele de studiu pentru studenţii din anul I, ciclul de studii universitare de licenţă, pentru anii I-II de la ciclul de studii universitare de masterat, programe postuniversitare de masterat şi bursele sociale se revizuiesc după sesiunea de examene din iarnă.

7. Studenţii din anii I de la ciclul de studii universitare de licenţă şi studenţii din anii I-II de la masterat nu primesc burse de merit.

8. Studenţii cu taxă care au calitatea de salariaţi ai Universităţii şi care beneficiază de scutire parţială sau totală de taxă, nu pot primi bursă.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont