„În prezent, numărul de locuri este decis la nivel naţional, dar nu a fost repartizat universităţilor. Numărul locurilor la nivel naţional este aproximativ egal cu cel de anul trecut, deci nu o să avem fluctuaţii majore de locuri, iar în ceea ce priveşte alocarea locurilor în universitate va depinde de procedura de evaluare pe care o avem în derulare. Deci, noi nu ştim deocamdată câte locuri avem pentru Universitatea din Craiova, finanţate de bugetul statului român, dar toate informaţiile converg în sensul păstrării numărului de locuri din anul universitar anterior“, a precizat rectorul Universităţii, Dan Claudiu Dănişor. Spre deosebire de anii anteriori, în această sesiune, admiterea se va face pe domenii de studii, iar rectorul a anunţat că la capitolul specializări este posibil să fie fluctuaţii interne.
„S-ar putea să avem anumite fluctuaţii pe specializările din cadrul domeniilor. De exemplu, domeniul ştiinţe economice va rămâne cu numărul de locuri de anul trecut, dar în interiorul acelui domeniu vom vedea cum vom repartiza locurile în funcţie de performanţele programelor de studii, de cererea de pe piaţa muncii. Nu mai vindem iluzii tinerilor. Iar examenul de admitere se va face pe domenii. După examen, se va stabili repartizarea internă a candidaţilor pe specializări“, a declarat rectorul Universităţii din Craiova.

Conducerea Universităţii din Craiova a specificat că se va schimba optica facultăţilor în privinţa pregătirii studenţilor. Se va pune accent pe stagiile de formare practică. „Încercăm să diversificăm oferta de practică a universităţii. Am reuşit să demarăm un program de intership cu Ford România. Avem mai bine de 60 de studenţi care au fost selectaţi de companie pentru a face practică. Sunt de la toate specializările, nu numai de la inginerie. Vom depune şi cinci proiecte europene pentru practica studenţilor. Suntem în negocieri cu principalii noştri parteneri din mediul industrial, de la companii multinaţionale, care să asigure plasamentele studenţilor în programele Erasmus în filialele sau la partenerii lor din străinătate“, a precizat rectorul.

Asigurarea mobilităţilor studenţilor Universitatii din Craiova în străinătate

Universitatea le va asigure burse de studiu, în valoare de 595 de euro pe lună. Se va încerca atragerea a cât mai mulţi studenţi străini la Craiova. De luna viitoare cadrele didactice vor intra într-un program de perfecţionare a cunoştinţelor de limbă engleză, germană şi franceză, pentru a crea programe de master şi licenţă cu predare în aceste limbi moderne.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont