Studenţii din Alba Iulia au la dispoziţie cămine în care condiţiile de cazare sunt de trei stele şi care, datorită preţului scăzut, rivalizează cu cele mai bune garsoniere şi apartamente oferite spre închiriere în municipiu.

Căminul Studenţesc numărul 1 este cel mai vechi al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fiind un bloc de garsoniere transformat în cămin pentru studenţi.

Căminul are camere stil garsonieră, cu baie, bucătărie şi balcon, fiind dotate cu frigider, televizor şi acces la internet, însă nu are sală de lectură, oficii pentru pregătirea mesei sau spălătorie proprie. Fiecare bucătărie este dotată cu o mini-plită electrică pentru pregătirea mesei, iar studenţii care locuiesc în acest cămin nu au voie să îşi aducă aragaz cu butelie, căminul neavând racorduri la gaz în bucătării.

Vechii studenţi ai universităţii îşi amintesc că, în urmă cu cinci-şase ani, căminul era cel mai căutat din Alba Iulia, iar în acesta aveau acces doar studenţii cu cele mai mari medii sau bursierii. Ulterior, în jurul căminului s-a construit un campus universitar, fiind ridicate un cămin nou şi o sală de sport multifuncţională.

Căminul Studenţesc numărul 2 este un imobil construit special de universitate în noul campus. Are camere de trei locuri cu baie proprie, iar fiecare cameră este dotată cu frigider, televizor şi are acces gratuit la internet. Studenţii cazaţi în acest cămin au acces la săli de lectură dotate cu calculatoare, oficii pentru pregătirea mesei, cu aragazuri şi electrocasnice, dar şi la o spălătorie dotată cu maşini de spălat.

În interiorul campusului există şi o sală de întreţinere, unde însă studenţii au acces pe baza unui program special. Principalul dezavantaj al campusului cu cele două cămine studenţeşti este faptul că este departe de universitate, însă studenţii spun că transportul îi costă relativ puţin, un bilet de autobuz fiind 1,8 lei, iar o cursă cu taxiul variind între cinci şi şapte lei.

Căminul Studenţesc numărul 3 este situat în cartierul Cetate, fiind cel mai apropiat de Universitatea „1 Decembrie 1918”, iar imobilul este un fost cămin de nefamilişti care a fost cumpărat de instituţia de învăţământ şi modernizat.

Camerele sunt dotate cu baie, au televizor, frigider şi acces la internet, iar pe fiecare palier există oficii pentru pregătirea mesei, dotate cu electrocasnice. Studenţii care locuiesc în acest cămin au acces la o sală de lectură multifuncţională, dotată cu calculatoare, dar şi la o spălătorie cu maşini de spălat.

Conform regulamentului de cazare in caminele Universitatii ‘1 Decembrie 1981′ din Alba Iulia, la repartizarea in camine urmatoarele  categorii de studenti vor beneficia de prioritate, in urmatoarea ordine:

– studentii orfani de ambii parinti, cei proveniti din centre de plasament sau plasament familial;
– studentii straini bursieri ai statului roman;
– studentii ai caror parinti beneficiaza de prevederile Legii 42 din 1990 republicata care dovedesc cu certificatul eliberat de comisia pentru aplicarea acestei legi, ca unul dintre parinti a dobandit calitatea de , Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989’ sau de ‘Erou martir’ cu una dintre mentiunile : ranit, retinut, ranit si retinut, remarcat prin fapte deosebite;
– studentii romani de la cursurile de zi finantati de la buget pe baza rezultatelor obtinute in activitatea de cercetare, sportiva, culturala sau organizationala, olimpiade, etc;
– copii cadrelor didactice ( parinte, intretinator legal ), admişi pe locurile finantate de la bugetul de stat, au prioritate si beneficiaza de gratuitate in caminele studentesti. Copii personalului din invatamant, au doar prioritate la cazarea in camine.

Universitatea ‘1 Decembrie 1918’ din Alba Iulia dispune de 4 camine pentru studenti, cu o capacitate de 650 de locuri. Acestea dispun de camere cu trei paturi dotate cu grup sanitar, televizor si frigider, si conexiune Internet. Caminele mai sunt dotate si cu o sala de lectura, sala cu masini de spalat si un oficiu cu aragaze si cuptor cu microunde.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont