Caminul te schimba, nevoia te invata sa faci ce nu credeai ca poti sau vei face vreodata!
La camin multi dintre studenti invata sa gateasca. Studentpenet va prezinta reteta pentru tocanita sau mancare de cartofi. Este o reteta simpla, fara pretentii, buna pentru studenti!
Ce iti trebuie sa faci tocanita?
- 1.5 kg cartofi
- 2 fire cabanos (sau bacon, carnati)
- 1 ceapa mare
- 1/2 ardei gras rosu
- 2 lingurite boia dulce
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita sare
- 3 linguri ulei
- cateva fire de patrunjel
Cum faci tocanita de cartofi?
1. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Se toaca ceapa marunt. Se taie ardeiul cubulete. Cabanosul se taie rondele.
2. In uleiul incins se pun la calit ceapa, ardeiul si cabanosul, cam 5 minute.
3. Se adauga sarea, boiaua si piperul, se amesteca rapid si se pun cartofii peste. Se amesteca bine si se adauga apa aproape cat sa acopere cartofii (cam 2 cani si jumatate). Se lasa totul la fiert pe resou pana cartofii sunt fierti (cam 30 minute).
4. Se stinge resoul, se verifica de sare si se adauga patrunjelul tocat. Se acopera cu capac si se lasa la racit. Tocanita este mai buna dupa ce sta cateva ore, sosul se ingroasa si gustul se intensifica.