Subventie pentru studentii care nu obtin camin

OUG 73/2004 – subventii pentru chirie studenti necaministi Guvernul Romaniei Ordonanta de urgenta nr. 73 din 30 septembrie 2004 privind instituirea subventiilor individuale de sprijin pentru cazare pentru studentii care locuiesc in alte spatii decat caminele institutiilor de invatamant superior de stat Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 915 din 7 octombrie 2004 Avand in vedere caracterul de urgenta determinat de inceperea noului an universitar, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1. – Studentii din invatamantul universitar de stat, cursuri de zi, pe locuri finantate de la bugetul de stat, care locuiesc in alte spatii decat caminele institutiilor de invatamant superior de stat, pot primi lunar o subventie individuala de sprijin pentru cazare in vederea acoperirii partiale a cheltuielilor pentru cazare.

Art. 2. – Pot beneficia de subventie individuala de sprijin pentru cazare studentii prevazuti la art. (1), care indeplinesc urmatoarele conditii: a) nu au domiciliul sau resedinta in localitatea in care se afla institutia de invatamant superior la care studiaza; b) provin din familii cu venituri brute lunare pe membru de familie care nu depasesc salariul minim brut pe economie; c) au varsta de pana la 29 de ani; d) opteaza pentru subventie si nu au primit sau nu au solicitat un loc de cazare in caminele studentesti ale institutiei de invatamant superior in care frecventeaza cursurile.

Art. 3. – (1) Institutiile de invatamant superior de stat stabilesc lista beneficiarilor de subventie individuala de sprijin pentru cazare, pe baza listelor de studenti eligibili, in functie de bugetul alocat in acest scop institutiei de invatamant superior. (2) Ordinea in lista studentilor eligibili pentru subventii de cazare se determina in functie de criterii sociale si de performanta academica, pe baza punctajului aprobat de senatul universitar, pentru studentii care au obtinut numarul de credite transferabile care permite trecerea in anul de studii urmator. (3) Lista studentilor eligibili se stabileste anual, in ordinea descrescanda a criteriilor de eligibilitate.

Art. 4. – (1) Subventia individuala de sprijin pentru cazare se acorda anual de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii. (2) Ministerul Educatiei si Cercetarii aloca institutiilor de invatamant superior de stat sumele necesare acordarii subventiei, prin contractul complementar de finantare, in functie de deficitul de locuri de cazare al institutiei de invatamant superior, de numarul de solicitanti si de cuantumul lunar al subventiei individuale de sprijin pentru cazare. (3) Institutiile de invatamant superior de stat efectueaza lunar plata subventiei individuale de sprijin pentru cazare catre beneficiarii acesteia.

Art. 5. – (1) In vederea obtinerii subventiei individuale de sprijin pentru cazare, studentii vor prezenta la secretariatele facultatilor acte care sa confirme veniturile proprii ale acestora si ale persoanelor in ingrijirea carora se afla. (2) Studentul isi angajeaza raspunderea personala cu privire la corectitudinea declaratiilor de venit si a celorlalte documente prezentate. (3) Prezentarea de catre un student a unor declaratii de venit false, cu scopul de a beneficia de prevederile prezentei ordonante de urgenta, constituie infractiune si se pedepseste conform legii.

Art. 6. – (1) Studentii pot beneficia de subventia individuala de sprijin pentru cazare pe durata legala a studiilor, daca sunt indeplinite anual conditiile in care aceasta le-a fost acordata. (2) Subventia individuala de sprijin pentru cazare nu se acorda pe perioadele de vacanta.

Art. 7. – Ministerul Educatiei si Cercetarii aproba anual, prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, cuantumul subventiei individuale de sprijin pentru cazare, care nu poate depasi valoarea mediei anuale a subventiei acordate pe persoana studentilor cazati in caminele institutiilor de invatamant superior de stat, cu incadrarea in bugetul alocat.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont