CAZARE UMC (2012-2013)
STUDENŢII ŞCOLARIZAŢI LA CURSURI DE ZI CARE DORESC SĂ SE CAZEZE ÎN CĂMINELE UNIVERSITĂŢII, ÎN ANUL UNIVERSITAR 2012 – 2013, VOR DEPUNE LA RECEPŢIE – ÎN PERIOADA 01.06.2012 – 10.09.2012 – O CERERE TIP, ÎNSOŢITĂ DE O COPIE DUPĂ CI/BI.
STUDENŢII VOR ÎNSCRIE CEREREA ÎN REGISTRUL DE EVIDENŢĂ A CERERILOR DE CAZARE
Au prioritate la cazare:
- studenţii bursieri români şi studenţii străini bursieri ai statului român;
- studenţii olimpici;
- studenţii cu părinţi cadre didactice;
- studenţii la forma de învăţământ fără taxă;
- studenţii sportivi de performanţă, care au obţinut rezultate cel puţin la nivel naţional şi sportivii aparţinând Clubului Sportiv Universitar Neptun;
- studenţii orfani de ambii părinţi;
- studenţii defavorizaţi social;
- studenţii din zone defavorizate.
Sunt cazaţi în căminele studenţeşti ale Universităţii Maritime din Constanţa, studenţii cu domiciliul stabil aflat la o distanţă mai mare de 50 km faţă de Municipiul Constanţa.
Beneficiază de cazare gratuită: studenţii străini bursieri ai statului român, studenţii cu părinţi cadre didactice, studenţii orfani de ambii părinţi.
Repartizarea studenţilor în cămine se va face, cu prioritate, în funcţie de performanţele şcolare şi de absenţa sancţiunilor şi/sau a restanţelor la regia de cămin din anii precedenţi.
Cererea de cazare este tip şi poate fi procurată de la Recepţia UMC sau descărcată de pe site (www.cmu-edu.eu).
Cererea de cazare va fi însoţită de o copie după cartea de identitate şi va fi depusă la Sediul Universităţii Maritime din Constanţa, la Recepţie. Studenţii vor mai anexa:
– cazurile sociale (venit brut/membru de familie < 700 lei): documente din care să reiasă situaţia lor socială;
– studenţii cu părinţi cadre didactice: adeverinţe;
– studenţii orfani de ambii părinţi: copii după certificatele de deces.
În multe centre universitare studenţii au stat la rând pentru a-şi primi repartiţia. La Universitatea Maritimă Constanţa au fost depuse 600 de cereri de cazare pentru doar 400 de locuri disponibile. Cum cursurile încep peste o săptămână, cei mai mulţi studenţi au venit doar ca să vadă ce cameră au primit. Repartiţia în căminele UMC se va face anul acesta pe baza unor criterii noi. Pentru studenţii Universităţii Ovidius se schimbă foaia la capitolul tarife. Cazarea pentru ei se va face începând de vineri. Cu 25 la sută mai mult, mai exact. Totul pentru că Guvernul a micşorat subvenţia pentru studenţi cu argumentul că ar fi criză în continuare. În total, în cele 5 cămine ale Universităţii Ovidius Constanţa sunt aproape 1400 de locuri de cazare. Cei care vor o cameră însă sunt mult mai mulţi. Conducerea Ligii Studenţilor spune că cei care nu vor primi o cameră în cămin vor putea să încheie contracte cu diferite hoteluri dispuse să ofere cazare la preţuri speciale.
Cămin studenţesc A2

Are o capacitate de cazare normată de 97 de locuri (31 de camere x 3 locuri/cameră şi 2 camere x 2 locuri/cameră).
În perioada decembrie 2004 – septembrie 2007, au fost executate lucrări de reparaţii capitale şi reabilitare care au condus la asigurarea unui standard ridicat al condiţiilor de desfăşurare a activităţilor didactice şi de cazare.
Unităţile de cazare sunt structurate şi dotate la standardele actuale respectiv, băi pentru ficare unitate de cazare precum şi mobilier şi cazarmament achiziţionat în anul 2007
Cămin studenţesc Far 3
Situat în Constanţa, Aleea Timonei, nr. 6, cu o capacitate de cazare normată de 278 locuri de cazare (90 camere x 3 locuri/cameră, 4 apartamente x 2 locuri/apartament). Unităţile de cazare sunt structurate şi dotate la standardele actuale respectiv, băi pentru fiecare unitate de cazare precum şi mobilier şi cazarmament achiziţionat în anul 2008.În perioada mai 2007 – ianuarie 2008, în acestă locaţie au fost derulate lucrări de reparaţii capitale care au inclus şi recompartimentarea spaţiilor existente, vizând alocarea pe fiecare nivel a unor spaţii pentru preparat hrana, sevit masa, spălătorii şi săli de lectură.
Spaţiile nou create sunt dotate cu echipamente noi, specifice destinaţiei acestora:
a. spaţiile pentru pregătit hrana: mobilier, frigidere, maşini de gătit, hote, cuptoare
b. spaţiile de servit masa: cu mobilier, veselă;
c. spălătoriile: maşini de spălat rufe, storcătoare de rufe, mese cu fier de călcat
d. sălile de lectură: mobilier şi echipamente informatice
Căminul este dotat cu instalaţie de alarmare la incendiu şi supraveghere video.
Activitatea căminelor studenţeşti este reglementată de Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea căminelor studenţeşti din Universitatea Maritimă din Constanţa.
Cazarea se efectuează prin încheierea unui Contract individual de închiriere şi este condiţionată prioritar de performanţele universitare ale studenţilor şi de situaţia socială. Pe perioada vacanţelor, studenţii pot beneficia de cazare în căminele universităţii în cazul în care fac dovada că sunt angajaţi iar contravaloarea taxei de cămin este cea nesubvenţionată.
În perioada de vară căminele studenţeşti pot fi folosite în regim hotelier, pentru cazarea studenţilor din cadrul altor universităţi, aflaţi în practică, precum şi pentru cazarea invitaţilor şi participanţilor la evenimente organizate de Universitatea Maritimă din Constanţa.
Cantina UMC
Spaţiul are o suprafaţă de 214,00 mp.
Program de funcţionare zilnic, în intervalul orar: 7.00- 22.00.
Locaţia oferă posibilitatea de a sevi masa 85 de persoane simultan.
A fost amenajată în anul 2008, are un grad de dotare corespunzător standardelor actuale şi răspunde cerinţelor de estetică, funcţionalitate şi de igienă publică.
Studenți beneficiază de un meniu complet zilnic la un pret minim