Ai adunat banii, ai facut o prospectare a pietei si esti gata sa ai apartamentul tau. Iata mai jos o lista cu lucruri la care ar trebui sa te gandesti cu foarte multa atentie.

In functie de prioritatile tale, alege apartamentul pe care-l vrei. Niciodata nu vei gasi ceva „perfect”, dar, pe de alta parte, perfectiunea este discutabila, asa ca…

Tipul de compartimentare corespunde modului de viata (suprafata camerelor, lumina naturala, orientarea cardinala).

In cazul in care doresti modificari ale compartimentarii, atentie la structura: care sunt peretii portanti, ce tip de structura are blocul (aici ar fi bine sa ceri parerea unui specialist care sa iti spuna daca structura de rezistenta a cladirii permite modificarile pe care le doresti).

Foarte Important: sa stici ca nu se poate modifica chiar totul, depindem de amplasarea coloanelor de apa, de conducte de gaze, si in plus, de acordul vecinilor…

Fiti cu ochi in patru la igrasie si mucegai – si ca in Romania de obicei vecinii spun mai multe decat proprietarul, asa ca nu ar strica sa ii intrebi daca se confrunta cu aceleasi probleme (este vorba despre vecinii de la etajul inferior si cel de deasupra, in cazul in care ai vecini).

Haideti sa vedem, la ce te uiti atunci cand cumperi un apartament?

Suprafata camerelor – suntem deja in 2019 si modul de viata a evoluat destul de mult fata de momentul in care au fost construite o buna parte din apartamentele care se vand cel mai frecvent, deci incearca sa-ti imaginezi propriile obiceiuri puse in scena intr-un astfel de cadru.

Iti place lumina si iti petreci o buna parte din zi acasa. Atunci orientarea cardinala e foarte importanta, camerele orientate spre sud beneficiaza de lumina pe tot parcursul zilei, cele orientate spre est, doar dimineata, cele orientate spre vest, doar dupa-amiaza; spre nord, nu beneficiezi de lumina soarelui, insa ai o lumina constanta (mult apreciata de artistii plastici). Abundenta luminii naturale dincolo de senzatia de spatios prezinta aventaje si in economia de energie, camerele prost luminate necesita o suplimentare prin lumina artificiala.

O structura pe grinzi si stalpi asigura o oarecare „flexibilitate” unui apartament pentru ca putem indrazni sa ne gandim chiar la recompartimentare, in cazul in care organizarea actuala nu ne multumeste, insa situarea in oras, vecinatatile etc fac din respectivul apartament o casa atractiva (evident, pentru orice modificare este nevoie de o autorizatie).

Bucataria amplasata in vecinatatea livingului, permite (in cazul in care structura o permite) desfiintarea peretelui de compartimentare dintre cele doua, solutie atat de des intalnita, in care peretele este transformat intr-un bar agreabil care creeaza totusi o delimitare. Spatiul livingului prin extinderea spre bucatarie devine mult mai vast si mai interesant (o camera „personalizata” in ciuda organizarilor tip, specifice blocurilor).

Va spuneam mai sus despre modul de viata care este foarte important, in cazul in care gatesti mult, se poate ca aceasta solutie sa nu fie dintre cele mai convenabile, deoarece mirosul iti invadeaza livingul , lucru deloc placut. In aceasta situatie ori cauti cea mai performanta hota, ori iti transformi bucataria intr-un laborator bine inchis si totusi „deschis” experimentelor culinare.

Adesea intr-un apartament mic incercam sa obtinem spatii cat mai ample. Datorita acestui fapt, simtim o dorinta dezlantuita de a renunta la spatiile de depozitare care „mananca” spatiul la care visam. Aceasta este o solutie cu dus si intors: spatiile de depozitare sunt foarte utile deoarece „ascund” atat de bine o multime de lucruri, in felul acesta reusind sa pastram senzatia de ordine din restul apartamentului. Renuntarea la depozitari determina o „etalare” a multor lucruri care prin diversitatea lor dau impresia de dezordine.

Nu renuntati atat de usor la holuri! Spre exemplu inglobarea unui hol in spatiul unui living, desi mareste spatiul, nu creeza prea multe alternative in mobilare – fiind vorba despre un spatiu de trecere, cu toate ca nu mai este atat de clar delimitat fizic, nu permite ocuparea lui cu mobila. Un apartament nedecomandat cu camere mici ofera mult mai putin spatiu mobilarii pentru ca este nevoie de o rezerva de spatiu destinat traversarii camerei, circulatiei spre o alta camera.

Noi va uram mult succes in gasirea unei noi locuinte!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont