In sfarsit ai obtinut-o! Intalnirea secolului (cu un tip, un angajator, un bancher…) Fii calma: sa cuceresti un patron sau sa agati un tip, sunt chestii asemanatoare. In ambele cazuri, intalnirea trebuie pregatita, calculata, si poate chiar vei avea sanse de reusita!
LOCUL FAPTEI
Lasa-l pe celalalt sa aleaga: E mai bine sa mergi pe terenul lui: e un univers nou, ai ocazia sa intalnesti alti oameni, poate chiar pe viitorul tau sef. Daca e o cafenea simpatica, un restaurant sic, mai adaugi in agenda ta si o adresa de frecventat candva.
Cum ajungi acolo? Cu trotineta, daca asta te face sa te simti bine. Daca resursele financiare sunt prea lesinate ca sa-ti permita sa iei un taxi, evita sa-ti parchezi masina ruginita sub nasul celui pe care vrei sa-l farmeci. S-ar putea sa strambe din nas si te va trata ca pe cineva inferior lui. Deci scad sansele de a obtine un salariu bunicel. Mersul pe jos e o solutie foarte sanatoasa (daca n-ai multi kilometri de parcurs), mai ales ca iti acorda ragazul de a-ti pune gandurile in ordine.
Intr-un birou: abtine-te de la orice comentariu negativ de genul: „E la mama naibii sediul asta!”, „L-am nimerit foarte greu…” Te vor considera mofturoasa. Fii cat mai discreta, politicoasa, dar foarte atenta la ce te inconjoara. Un birou este plin de indicii. Daca seful are o poza cu familia pe birou, este un tip linistit, clasic. Poster cu pipite – un netot arivist, ajuns intr-un post pe care nu-l merita. Flori de camp, lumanari aromate – persoana sensibila la frumos.
Alegerea locului iti poate da o idee despre cat de importanta esti pentru acea persoana. Daca iese din barlog ca sa te intalneasca, e clar ca e interesat de tine. Daca te cheama la birou, inseamna ca nu esti suficient de „vedeta” ca sa merite sa-si piarda vremea luand masa cu tine. Daca e un bar nenorocit, ori nu are puterea cu care se lauda, ori vrea de la tine altceva decat profesionalism – in ambele cazuri se fereste de cei de la birou.
Oricare-ar fi locul, nu te comporta ca o statuie. Fii atenta, activa. Glumeste cu secretara, mai cere un pliculet de zahar pentru cafeaua care ti s-a oferit etc.
FIZIC VORBIND…
Nu subestima niciodata importanta aparentei, sub pretextul „sunt eu insami, naturala”. Primul „flash vizual” este determinant. Cel din fata ta trebuie sa te perceapa ca pe o fata noua, pozitiva, optimista.
Fii impecabila. Ideal ar fi sa treci mai intai pe acasa, sa faci un dus, sa-ti pui haine curate, bine calcate. Daca ai haine noi, cu atat mai bine (te simti mai frumoasa, mai in forma, deci mai stapana pe tine). Pune-ti si niste desuuri sic (incredere in sine, sex-appeal intim).
Evita tot ce se incadreaza intr-un tipar (sexy, sport, modern). Alege o tinuta eleganta, dar simpla, in culori pastelate si nu prea vesele. Poarta niste accesorii de bun gust pentru a da o tusa de feminitate.
Nu alege bluze mulate – risc de look prea sexy + transpiratie. Cea mai buna varianta este un sacou serios (iti da un aer profesional). Nu purta decolteu.
Da-te cu un parfum discret. Unul foarte puternic ar putea transmite semnale eronate (seductie).
Nu merge la coafor in ziua in care te duci la interviu si, mai ales, nu experimenta o coafura noua. De obicei, cand iesi de la coafor ai o fata de „premianta clasei” si un aer artificial care nu da bine. Daca arati „perfect” il vei face pe intervievator sa se teama ca ascunzi multe „bube”.
Nu-ti incarca stomacul, dar mananca ceva totusi (e neplacut sa-ti ghiortaie matele in plina intalnire).
MORALUL
Ideal ar fi, daca interviul este cu adevarat important, sa-ti rezervi o zi intreaga sau o jumatate de zi special pentru acest eveniment.
Evita certurile inainte de intalnire (si persoanele cu care te ciondanesti de obicei: iubit, mama, falsa „cea mai buna prietena”): reminiscentele unui conflict se intiparesc pentru multa vreme pe trasaturile fetei. La interviu trebuie sa fii stralucitoare, sa ai un aer de „imi place viata”, de disponibilitate (daca ai probleme acasa, posibil sa nu te poti concentra asupra lucrului – este prima chestie care ii va veni in minte). Starea ta de spirit influenteaza comportamentul interlocutorului (daca tu esti speriata, el va fi si mai exigent; daca esti relaxata si zambitoare, acesta va fi mai amabil).
Zambeste din prima secunda: sincer, vesel (nu mecanic). Fii dulce, prietenoasa, spune lucrurile cele mai amabile care-ti trec prin minte („imi face placere sa va cunosc”). Ai grija sa nu pari umila sau lingusitoare („Ce onoare sa fiu primita de dumneavoastra, o persoana atat de…”).
Creeaza un contact vizual. Priveste-ti interlocutorul in ochi, cu bunavointa (gandeste-te la o persoana pe care o iubesti). Puncteaza momentele cheie ale discutiei (dupa un argument, o idee, o intrebare, un raspuns…) cu priviri directe si indraznete.
Daca interlocutorul este barbat, normal ar fi ca tu, in calitate de reprezentanta a sexului frumos, sa intinzi prima mana. Daca ai mana inghetata sau transpirata, ai putea evita partea cu datul mainii (spune frumos „buna ziua”, si-atat. Mana ta trebuie sa fie ferma, nici moale, nici crispata. Semn rau de tot: intervievatorul iti „acapareaza” mana intre ale lui. Ia-ti talpasita. E un fals semn de afectiune.