Denumit visul saracului, Loto este un joc ce a luat nastere cu mult timp in urma. Ceea ce este in prezent stii deja. Drumul pe care l-a parcurs pana astazi ti-l povestesc eu.

Un joc mai batran decat iti imaginezi

Desi pare un joc inventat de curand pentru oamenii dornici de castiguri usoare, realitatea este cu totul alta. La un astfel de joc a apelat in Antichitate si un rege chinez pentru a-si sponsoriza armata sau pentru a ridica Marele Zid Chinezesc construit intre anii 220-200 iHr. Probabil fara un astfel de „artificiu” nici nu s-ar fi putut ridica aceasta constructie care a devenit cea mai lunga din lume avand 6.400 de km.

Tot in Antichitate, Imparatul Augustus a autorizat un astfel de joc pentru a sponsoriza lucrarile publice in Roma.

Scopul pentru care este folosita loteria in prezent a fost stabilit abia in 1466, in Belgia, pentru a ajuta oamenii saraci si pentru a imbogati lumea peste noapte.

Ajutor si pentru cei bogati

De-a lungul timpului, nu doar cei saraci au apelat la loterie pentru a strange un ban. Spre exemplu, George Washington a apelat la loterie pentru a asfalta un drum in Virginia. Thomas Jefferson a dorit sa aiba propria loterie pentru a-si putea plati datoriile insa odata refuzat si-a permis sa declare in stanga si in dreapta ca este un joc imoral si inutil pentru existenta umana.

Louisiana, iubitoare de loterie

In America a fost o perioada in care loteria avea asa o reputatie proasta incat era interzisa in majoritatea zonelor, dar nu si in Louisiana unde in 1869 s-a infiintat Louisiana Lottery Company. Afacerile au mers ca pe roate timp de 25 de ani pana cand o noua lege i-au fortat sa nu mai vanda niciun bilet. Obisnuiti cu succesul, fondatorii s-au mutat in Honduras.

Cel mai mare pierzator

Clarence Jackson de 23 de ani ar fi trebuit sa aiba parte de cel mai mare noroc din viata lui intr-o zi de 13 octombrie 1995 cand la loto au iesit numerele de pe biletul sau, ceea ce-l facea fericitul castigator a 5,8 milioane de dolari. Problema este ca el nu a stiut de acest lucru decat cu 15 minute inainte sa se implineasca 1 an, termenul limita in care putea sa-si ia premiul.

Cel mai mare castigator

Andrew Jackson Whittaker era deja bogat cand a avut norocul sa castige la loto in decembrie 2002 nu mai putin de 314,9 milioane de dolari. Cu toate ca ar fi putut deveni cel mai fericit om de pe pamant, ghinionul s-a tinut ca scaiul de el de atunci fiind pradat de hoti de trei ori si arestat pentru condus in stare de ebrietate. In casa lui a fost gasit si un om mort care s-a constatat ca luase o doza prea mare de droguri.

Iata cum viata a demonstrat inca o data (daca mai era cazul) ca banii nu aduc fericirea si ca intr-o zi de 13 chiar daca ti se intampla un eveniment fericit ramane pana la urma tot o zi cu ghinion.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont