Alfabetul Morse si semnalizari internationale de urgenta

Semnalul internaţional pentru ajutor la munte: 6 semnale optice sau acustice: lumini, fluierături, ţipete, mişcări (de braţe etc.) într-un minut, cu pauze de 10 secunde între ele; apoi un minut pauză; apoi se repetă. Răspunsul celui care recepţionează apelul şi vine să dea ajutor este: 3 semnale – lumini, fluierături etc. pe minut (cu pauze de 20 sec); apoi un minut pauză; apoi se repetă.

Codul internaţional de semnalizare cu marcaje Sol-Aer (spre elicoptere, avioane) În plus: literele SOS scrise cu umbre, pe zăpadă, nisip, pământ, iarbă, argilă
Codul internaţional de semnalizare Sol-Aer cu gesturi, cu corpul omenesc

Fă gesturile clare, exagerate. Fii atent la folosirea corectă a posturii frontale sau laterale faţă de salvator şi a braţelor, picioarelor sau corpului. Ţine în mână o haină viu colorată ca să evidenţiezi semnalele Da, Nu.
Alte semnale pentru dialogul Sol-Aer:
-Ziua, pe lumină: pilotul înclină alternativ aripile -Am înţeles, Da; zboară în cerc spre dreapta = N-am înţeles, Nu.
– Noaptea, pe întuneric: o lumină intermitentă, clipitoare verde = Da, Am nevoie de ajutor, Aterizează aici; sau o lumină intermitenţă roşie = Nu, Nu am nevoie de ceva, Nu ateriza.
Trei focuri care alcătuiesc un triunghi pe sol. Acoperă, protejează combustibilul pregătit pentru două dintre ele până când aprinderea lor devine oportună, iar pe al treilea foloseşte-1 ca foc de tabără.
Pe mare semnalele pot fi: împuşcături; flăcări (de la un butoi cu ulei, smoală etc); un steag pătrat având fie deasupra, fie sub el, ceva care seamănă cu o minge.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont