Studentii Bucuresti: DECONTĂRI RATB
Pentru că ești student, abonamentul RATB este practic gratis. Pentru a deține un abonament RATB este nevoie să ai un card RATB. Pentru emiterea acestui card trebuie să te prezinți la un ghișeu pentru încărcarea și emiterea cardurilor RATB (nu toate ghișeele RATB emit abonamente reduse pentru studenți) și să prezinți carnetul și legitimația de student vizate pe anul universitar curent și cartea de identitate. Totuși, pentru că durează ceva timp până să primești carnetul de student și legitimația, este permis în primele săptămâni ale lunii octombrie să te prezinți cu o adeverință semnată și ștampilată de facultate din care să reiasă că ești student. (Acest lucru este posibil doar la începutul anului universitar și depinde foate mult de ghișeul la care mergi.) Vei deține așadar un card RATB pe care îl vei putea încărca atunci când ai nevoie.
Cum se decontează abonamentul?
Ca student, beneficiezi de reducere 50% din prețul abonamentului RATB. De exemplu, un abonament pe toate liniile pentru un student costă doar 25 de lei. Această sumă este apoi decontată de facultate, pe baza chitanței ștampilate pe care o primești atunci când îți încarci cardul și a unei foto- copii după abonament. Așadar, atunci când îți încarci cardul, asigură-te că bonul fiscal este ștampilat pentru a putea mai apoi să decontezi abonamentul.
Unde se decontează abonamentul?
La casierie se va afișa o listă cu zilele și intervalele orare în care poți merge să îți decontezi abonamentul. Abonamentul se de- contează pe luna precedentă. Pentru evitarea aglomerației, există o regulă nescrisă: șeful grupei sau un reprezentant al grupei este cel care merge cu toate abonamentele colegilor din grupă și le decontează. Nu este însă obligatoriu să se întâmple exact așa – poți merge chiar tu să îți decontezi abonamentul.
Tags: bucuresti Campus ratb student