Vesti socante pentru cei care isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului si pentru impatimitii jocurilor de noroc – dependența de jocuri de noroc, dependența de Internet, depresia şi timiditatea ar putea fi clasificate ca fiind boli mintale.

Dependenta de internet, depresia si timiditatea ar putea fi considerate boli mintale

Toate aceste „boli” ar putea fi incluse in „Manualul de Diagnostic şi Statistică al Tulburărilor Mintale”, pe lângă depedenţii de jocuri de noroc şi de internet, timiditatea şi depresia ar putea fi considerate tulburări psihice.

Introducerea timidităţii în rândul problemelor psihice nu va afecta practica medicală, dar va avea un impact negativ asupra celor care vor primi acest diagnostic.

Psihiatrii şi psihologii britanici avertizează că primirea unui astfel de diagnostic psihiatric  va face mai mult rau decat bine –  va afecta stima de sine a pacientului. Pe lângă timiditate, depresia suferită după pierderea unei persoane dragi va fi şi ea inclusă în rândul bolilor mintale.

Pentru a stopa apariţia publicaţiei a fost lansată o petiţie, care a adunat până în prezent 11.000 de semnături ale psihologilor.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont