computer-tunat

Fie ca este la munca, in camin, la cursuri sau este acasa, orice student este  legat de computerul lui. Ca orice obiect personal a carui prezenta se face simtita tot mai mult in viata omului, precum masinile pe care din ce in ce mai multi oameni le tuneaza, le personalizeaza tot mai mult, masinile obisnuite devenind deja demodate, si PC-urile sunt din ce in ce mai personalizate

De la banalele desktopuri pe care ni le punem pe ecranul de baza si pana la cele mai complexe componente, toate sunt alese dupa gusturile propietarului, care acum are de unde sa aleaga. Tot mai multe firme de profil au inceput sa produca accesorii pentru calculatoare “tunate”.

Cele mai multe accesorii modificate sunt cele care se leaga la calculator prin portul USB, prin care se pot si alimenta cu curent, ceea ce a rezolvat problema prizelor prea putine.

Mouse-urile au fost printre cele mai modificate accesorii pentru calculator inca de la aparitia lor. Fie ca au avut 3 butoane, 2 butoane, o rotita pe mijloc (scroll) sau au fost acelea multifunctionale care avea pe ele foarte multe butoane si scroll-uri, ele au fost cobaiul incercarilor de tuning de accesorii. Mai nou, o data cu aparitia mouse-ului ce se leaga la calculator prin usb, au aparut foarte multe variante stranii, cum ar fi mouse-ul in care este infatisat Homer Simpson in piscina sau mouse-ul in forma de broscuta (care are si pad cu care sa se asorteze)

Alte accesorii traditionale ce au fost modificate mai sunt si camerele web care au capatat forme tot mai nastrusnice, ultima contabilizata este aceea de om din cauciuc care poate fi indoit si potrivit pe monitor dupa placul propietarului. Tot in familia accesoriilor tunate se mai afla si lampile de birou ce au capatat forma de papagal si, mai nou, se leaga la calculator prin USB, pentru a prelua date din el cum ar fi ora exacta si data.

Printre noile colege de birou ale celor mentionate mai sus se numara, sera ce se leaga la calculator pentru a putea s-o controlezi cu ajutorul unui soft instalat, ce poate modifica temperatura sau umiditatea din sera, ventilatorul care-si trage curentul electric din calculator sau, mai nou, scrumiera in forma de masinuta care absoarbe fumul si nu lasa mirosul de tigara sa iasa din ea.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont