Triunghiul Bermudelor, cunoscut şi sub numele de „Triunghiul Diavolului”, este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colţuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico şi Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic. Suprafaţa cuprinsă este de circa 1.2 milioane km². Există unele speculaţii cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariţii ale unui număr mare de vase şi aparate de zbor, activităţi paranormale în care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama fiinţelor extraterestre.

Explicatiile misterioaselor disparitii din Triunghiul Bermudelor

În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite şi alte agenţii citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase şi avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii.
Va prezentam mai jos cateva asa-zise explicatii ale misterioaselor disparitii din Triunghiul Bermudelor:

1. Orasul pierdut, Atlantida

O teorie sustine ca Triunghiul Bermudelor ar fi locul, unde a existat orasul pierdut, Atlantida. Binecunoscutul Edgar Cayce a prevazut ca arheologii ar gasi intrarea in orasul scufundat, Atlantida langa Bimini, in Triunghiul Bermudelor.

La vremea aceea, o formatiune a unui perete de roca a fost gasita pe o insula din Bahamas si multi au crezut ca aceasta este o dovada a orasului pierdut Atlantida. Potrivit legendei, orasul Atlantida a fost alimentat de cristale si de aceea ele trimit valuri de energie si aceasta ar fi cauza scufundarii navelor si avioanelor, carora li s-ar defecta echipamentele de navigatie.

Teoria conspiratiei speculeaza faptul ca Triunghiul Bermudelor ar fi o baza militara suboceanica, cunoscuta ca Zona subacvatica 51, datorita numeroaselor disparitii din regiune.

2. Un portal al timpului

Un portal care ne conduce in alte dimensiuni, patrunzand dincolo de spatiu si timp? Unele rapoarte spun ca mai mult de 1.000 de oameni au murit in ultimii 500 de ani, iar peste 50 de nave si 20 de avioane au disparut, in ultimul secol.

Marina si Paza de coasta americana au declarat ca exista dovezi despre fenomene neobisnuite in zona, dar sa fie vorba despre o calatorie in timp? Totusi ideea este vehiculata, in ciuda faptului ca Triunghiul Bermudelor este o regiune cu trafic intens.

Exista sustinatori, care cred ca Triunghiul Bermudelor ar putea fi „o gaura albastra”, considerata ca un fel de gaura de vierme, unde extraterestri ar trece din alte dimensiuni pentru a calatori pe Pamant.

3. Rapiri extraterestre

Misterioasele accidente din zona au fost amplificate in 1967, de un comunicat de presa dat de National Geographic, care detalia fenomenele ciudate petrecute in zona Triunghiului Bermudelor.

Chiar si celebrul regizor, Steven Spielberg, in filmul SF, „Intalnire de gradul trei” a prezentat pierderea echipajului „Zborului 19”, care a disparut in anul 1945, in timp ce strabatea Triunghiul.

„Zborul 19” a fost compus din 13 barbati si nu au fost gasite vreodata, nici trupurile acestora si nici vreo epava. De asemenea, nu au fost descoperiti nici avionul si nici cei 14 oameni trimisi pentru salvarea lor.

4. Atacuri de razboi sau ale piratilor

Mult mai plauzibile sunt atacurile deliberate asupra navelor sau avioanelor.Astfel de atacuri deliberate ar cuprinde acte de razboi si atacuri pirateresti. Rapoartele din cel de-al Doilea Razboi Mondial cuprind numeroase pierderi. Dar exista si altele care nu sunt inregistrate.

Multe nave ar fi putut fi scufundate de catre atacurile de la suprafata sau din submarine. De asemenea, piratii puteau captura nave, care erau folosite ulterior de hoti sau de traficantii de droguri.

5. Existenta gazului metan

O explicatie pentru unele disparitii in Triungiul Bermudelor s-ar baza pe prezenta unei zone bogate in gaz metan.

Experientele de laborator au dovedit ca bule de gaz metan ar putea scufunda o nava, datorita scaderii densitatii apei. Gazul metan ar putea afecta avioane si nave.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont