Site-ul universitatii Ovidius Constanta anunta un program pentru studentii sai de la facultatea de Inginerie:
Începând cu luna Soiembrie 2010, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă este furnizor de formare profesională pentru adulţi, în domeniul “Specialist în domeniul proiectării asistate de calculator”.
Programul de formare respectă standardul profesional naţional iar specializarea este listată în Codul Ocupaţiilor din România (codul COR) cu numărul 213907.
Programul este autorizat de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), durează 40 de ore şi se încheie cu acordarea unui certificat de specializare recunoscut la nivel naţional, sub egida Ministerului Muncii şi Familiei şi Protecţiei Sociale, şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării Tineretului şi Sportului.
Programul este destinat studenţilor care se află în ultimul an de studiu al unei facultăti cu profil tehnic sau specialiştilor absolvenţi ai unei astfel de facultaţi.
Acest program de formare urmăreşte să vină în sprijinul angajatorilor care doresc să organizeze stagii de specializare pentru grupe de angajaţi, respectând prevederie din Codul Muncii, care menţionează obligativitatea angajatoriolor de a asigura, pe cheltuiala lor, participarea periodică la programe de formare profesională, pentru toti salariatii:
” Art. 190: (1) Angajatorii au obligatia de a asigura participarea la programe de formare profesionala pentru toti salariatii, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o data la 2 ani, daca au cel putin 21 de salariati;
b) cel putin o data la 3 ani, daca au sub 21 de salariati;
(2) Cheltuielile cu participarea la programele de formare profesionala, asigurata in conditiile alin. (1), se suporta de catre angajatori.” (O.U.G. nr. 65/2005)
Art. 191. – “(1)Angajatorul persoana juridica care are mai mult de 20 de salariati elaboreaza anual si aplica planuri de formare profesionala, cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.”
Codul muncii, TITLUL VI Formarea profesionala, CAPITOLUL I, Dispozitii generale
Înscrieri* şi Contact:
Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă
Bd. Mamaia Nr. 124, Sala P 18 (parter)
Telefon: 0241 606479
Fax: 0241 618372
Adresa email: vpomazan@univ-ovidius.ro
Participarea la acest program se realizează pe o bază contractuală cu cursantul (ca persoană fizică), sau cu angajatorul (ca persoană juridică).
*Cursul se organizează pentru o grupă cu minim 12 cursanţi înscrişi.
Fişa programului de formare
Denumire: Specialist în domeniul proiectării asistate de calculator
Nivel: Specializare
Cod COR: 213907
Durata: 40 ore
Condiţii minime de acces sunt: Studii superioare în domeniul tehnic (învătamânt de 4 ani, ciclul 1 de pregătire conform tratatului Bolognia -inginer, sau învăţământ de 5 ani – inginer, diplomă de absolvire, diplomă de subinginer sau colegii tehnice cu minim 3 ani de studiu, studenţi în ultimul an învătamânt de 4 ani, ciclul 1 de pregătire conform tratatului Bolognia –inginer).
Competenţe si abilităţi necesare
Programul aprofundează conceptele proiectării asistate de calculator (CAD). Cursurile vor furniza informatiile necesare pentru cunoasterea aprofundată:
-
- A procesului de proiectare, integrare CAD, proiectarea, modelarea suprafeţelelor, modelarea solidelor virtuale, modelarea ansamblelor de solide virtuale, alcătuirea documentaţiei aferente proiectelor asistate de calculator, cotarea, baza de date a unui proiect,
- La nivel de utilizator nivel avansat a pachetelor de programe specializate.
LOCUL UNDE SE VA DESFASURA PROGRAMUL:
Universitatea Ovidius Constanţa, Bd. Mamaia 124, Laboratorul de Proiectare Asistată de Calculator P 18
FORMELE DE ORGANIZARE A PROGRAMULUI DE FORMARE
Curs şi aplicaţii practice.
Pregătirea se desfasoară ca expunere si demonstratie interactivă, urmate de aplicaţii practice realizate de fiecare student individual, pe câte un post de lucru echipat corespunzător cu software. Acest program are dominantă aplicativă, majoritatea compenţelor fiind acumulate de pe urma practicii şi verificării noţiunilor prezentate în partea de tutorial.
PROGRAM DE PREGĂTIRE
Cursul se desfăşoară în structuri de câte 4 ore zilnic, câte o 1 oră de tutorial şi 3 ore de aplicaţii practice. Orarul poate fi flexibil, stabilit împreună cu grupa de cursanţi.
Tags: Bancuri cu studenti constanta De toate facultate facultatea de inginerie imim inginerie ovidius