Organizatorii Festivalului « Freedom Jazz la Vama Veche » au definitivat lista artiștilor români invitați să concerteze în cadrul evenimentului care va avea loc între 19-21 iulie. În cele trei zile de festival vom avea seri etno-jazz cu Corneliu Stroe & Balcanamera sau cu Romanian Power Trio Mihalache *Țăndarică* Horja. În premieră, Marius Mihalache va prezenta la « Freedom Jazz Festival » proiectul « I like Romania ». Tot în premieră, jazz contemporan explorând teme tradiționale într-o fuziune cu adevărat inedită: doi muzicieni cu personalități si cariere diferite, pianistul Raul Kusak și violoncelistul Adrian Naidin, prezintă la Vama Veche un proiect original, secundați de Eugen Amarandei la contrabas și Gabriel Bălașa – percuție. Tradițional și de avangardă, “Cântice’n Cerc”, este unul dintre cele mai anticipate proiecte world-jazz ale începutului de an. Vom mai avea, la Vamă, experimente jazz cu Berti Barbera, Adi Tetrade Fusion Dynasty sau Marius Popp Quartet. Muzicuță și alte sunete pentru urechile fine cu Marcian Petrescu & Trenul de Noapte, care vor lansa în cadrul festivalului albumul « Descantece de blues ». Mike Godoroja & Blue Spirit vin cu blues de la începuturi, în sound acustic de kazoo, chitară slide şi voce, dar vor prezenta la Vama Veche, în primă audiție, și câteva piese de pe noul album « Hippie cu diamante ». La 30 de ani după despărțire, veterani ai jazz-rock-ului românesc – trupa Basorelief – se va reuni pentru a le cânta iubitorilor de jazz din Vama Veche.
Au fost stabiliți prezentatorii celor trei zile de festival: Florian Lungu, Mike Godoroja și, în premieră în rol de gazdă a unui festival de jazz, Cătălin Ștefănescu.

Biletele prentru Freedom Jazz Festival au fost puse în vânzare si se gasesc la Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas, Carturești, Sala Palatului, Palatul Copiilor, Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu și online pe www.eventim.ro, www.biletoo.ro, www.myticket.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro.
Pretul unui bilet este de 35 roni pentru accesul zilnic sau 75 roni pentru un abonament. Pretul este inca in perioada promotionala si urmeaza sa creasca inainte de festival.

STELE ALE JAZZ-ULUI MONDIAL. Fusion, jazz-rock și funk cu “cel mai bun baterist de fusion din lume”, percuționistul american de origine panameză Billy Cobham, harmonica blues cu americanul Boo Boo Davis, faimos pentru misiunea asumată de a păstra vie tradiția blues-ului original – prima ediție a Festivalului Internațional “Freedom Jazz la Vama Veche”, care se va desfășura în perioada 19-21 iulie, propune un line-up excepțional, cu nume importante ale jazz-ului mondial. Jazz manouche cu olandezii Johnny & Mozes Rosenberg, bossa-nova, jazz și funk cu formația brazilianului Sergio Mendes, nominalizat la Oscar pentru melodia „Real In Rio”, inclusă pe coloana sonoră a filmului “Rio”, un muzician care a căpătat notorietate de masă din colaborările cu artiști ca Black Eyed Peas sau după ce a interpretat, la gala Oscar din 1968, o piesă inclusă pe coloana sonoră a filmului Casino Royale (1967), “The Look Of Love”. Americanii Blood, Sweat & Tears, faimoși pentru stilul eclectic, în care amestecă jazz, rock, pop sau funk, se numără printre invitații speciali la “Freedom Jazz la Vama Veche”, alături de Nights of Jazz Guitars, patru virtuozi ai instrumentelor cu coarde care, alături de invitatul lor, francezul Philip Catherine, vor prezenta, pe 21 iulie, proiectul “Night Of Jazz Guitars”.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont