Gheorghe Axinte, patronul „Argecom”, poate fi considerat un fenomen al Universităţii Piteşti. În timp ce firma sa construia sediul Rectoratului, Axinte îşi construia şi el un viitor de intelectual la aceeaşi unitate de învăţământ superior. A fost mai întâi student, la 50 de ani, după care a fost făcut, „la apelul bocancilor”, lector doctorand, de fostul rector Gheorghe Barbu, care mai apoi l-a trecut şi la catedră, unde „profesorre” Axinte preda un curs de management în cadrul Facultății de Științe Economice ne informeaza argesul.info pe pagina de internet.

În ultimii ani, în timpul „domniei” fostului rector Gheorghe Barbu, Gheorghe Axinte, patronul „Argecom” a reușit performanța de a ajunge, în timp record, de la student al Universității, la profesor în Universitate, și nu oricum, ci lector doctorand, plătit cu sume de ordinul zecilor de milioane. Astfel, în timp ce Axinte studia teoria managementului, în paralel, firma sa, „Argecom”, ridica sediului Rectoratului și alte clădiri din campusul studențesc. Și într-una, și într-alta, beneficia de sprijinul rectorului Barbu. În cazul studiilor, acestea s-au terminat cu o licență, profesorii trecându-l, potrivit unor mărturii din interior, mai mult de milă și de frica lui Barbu, Gigi Axinte fiind un student de 5 cu indulgență!

Nemaivorbind că și-a finalizat studiile la o vârstă cu mult peste cea obișnuită pentru studenție, la fel cum s-a finalizat şi construcţia sediului Rectoratului, cu un dosar penal, investigat de DNA, pentru gestiunea frauduloasă a 12 milioane de euro. Că și-a luat licența, nu ar fi nimic neobișnuit, în vremurile de azi. Mai ciudat a fost că Axinte și-a dublat licența de la Universitatea Piteşti cu una identică, Management – Marketing, la filiala piteșteană a Universității din Craiova, fiind singurul student din România ce a terminat aceeași facultate de două ori! Axinte era angajat ca profesor, direct lector universitar, și doctorand în același timp, deși pe scara universitară se urcă începând cu gradul de preparator, urmat de asistent și abia apoi, după stagii de timp și pregătire, cel ce alege o carieră universitară ar putea deveni lector! Asta, în timp ce profesori universitari cu studii în străinătate și doctorate la Sorbona nu aveau loc în schema de cadre didactice a Universității.

Sursa articol argesul.info


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont