L.S.U.O.C. – liga Studenţilor din Universitatea „Ovidius” din Constanţa

Înfiinţată încă din anul 1999, Liga studenţilor din Universitatea „Ovidius” din Constanţa, fiind cea mai mare organizaţie studenţească din universitate, susţine şi reprezintă interesele şi drepturile studenţilor, în raport cu mediul academic, dar şi în raport cu structurile sindicale naţionale, mediul privat şi autorităţile locale, sub aspect educaţional, social, economic şi cultural.

L.S.U.O.C. este o organizaţie apolitică, non-guvernamentală care urmăreşte, totodată, şi reprezentarea eficientă şi corectă a membrilor Consiliilor Facultăţilor şi în Senatul Universităţii, în conformitate cu Carta Universitară, cu prevederile Legii Învăţământului şi Procesul de la Bologna, încurajând, astfel, implicarea în procesul decizional, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

De asemenea, facilitează pregătirea şi implicarea studenţilor în programe de tineret cu specific cultural, social, educaţional şi de divertisment, care, graţie componenţei sale non-formale, completează o serie de cunoştinţe şi încurajează descoperirea, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipe, dezvoltarea personală şi a competenţelor de lider.

În acelaşi timp, participă la dezvoltarea legăturilor cu organizaţiile de tineret din ţară şi din străinătate, pe baza principiului solidarităţii, fără niciun fel de interes politic, ideologic sau religios, care au ca scop apărarea intereselor tinerilor.

La nivel naţional, L.S.U.O.C. este membră a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, singura structură federativă studențească reprezentativă la nivel naţional şi internaţional, ANOSR fiind afiliată ESIB-The Naţional Union of Sutdents în Europe (Federaţia Uniunilor Studenţeşti din Europa), din anul 2002.

Ȋn prezent, consiliul director LSUOC este format din 10 membrii, conduşi sub atenta îndrumare a preşedintelui Alexandru Stanciu.

Toţi membrii organizaţiei își desfășoară activitatea academic în cadrul Universităţii „Ovidius„ din Constanţa la următoarele facultăţi: Facultatea de Litere; Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice; Facultatea de Drept, Ştiinţe administrative şi Sociologie; Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole; Facultatea de Educaţie fizică şi Sport; Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică si Tehnologia petrolului; Facultatea de Matematică s iInformatică; Facultatea de Inginerie mecanică, industrial şi maritimă, Facultatea de Arte, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont