• univ romana
 • univ americana1
 • univ americana2

Categorie Loc: Universitati

Profil
Profil
Fotografii
Hartă
Recenzii
Alte locuri interesante
REZERVARE ONLINE
 • Universitatea Romano-Americana este institutie de invatamant superior acreditata, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant.

  Universitatea Romano-Americana a fost infiintata in anul 1991, avand drept scop promovarea valorilor educationale ale invatamantului superior american pe fondul bogatelor traditii ale invatamantului romanesc. Initiativa infiintarii Universitatii Romano-Americane apartine profesorului universitar dr. Ion Smedescu, care in conformitate cu reglementarile juridice in vigoare este si fondatorul Universitatii Romano-Americane.

  In realizarea acestui deziderat s-a pornit de la faptul ca in Statele Unite ale Americii invatamantul superior are ca suport modelul general de comportament al societatii americane, bazat pe organizarea eficienta a activitatii, simtul perseverent al datoriei, cultivarea sentimentului muncii, respectul de sine si fata de ceilalti, spiritul onest al competitiei intretinut de-a lungul intregii vieti, intrecerea cu toti ceilalti si, in primul rand, cu sine insusi.
  Cadrul legal in baza caruia Universitatea isi desfasoara activitatea este reprezentat de Legea nr. 274/15 mai 2002 privind infiintarea Universitatii Romano-Americane, Legea nr. 88/1993 privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor, cu modificarile ulterioare, Legea invatamantului nr. 84/1995 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 480/2006, H.G. 635/2008 privind structurile institutiilor de invatamant superior si specializarile/programele de studii universitare de licenta acreditate si Hotararea 568/1995 privind Autorizarea functionarii provizorii.

  Universitatea Romano-Americana are misiunea de a asigura si dezvolta resursele si instrumentele necesare derularii proceselor de educatie si de cercetare stiintifica, la standarde de calitate ridicate, necesare asigurarii competitivitatii in Spatiul European al Invatamantului Superior si al Cercetarii Stiintifice (definit prin Declaratiile de la Bologna, Copenhaga si Lisabona si promovat prin complexul legislativ privind Strategia Nationala pentru Invatamantul Superior din Romania).
  Pentru realizarea acestei misiuni, Programul Strategic al Universitatii cuprinde un set de obiective care permite formularea anuala a obiectivelor operationale:

  – Prestarea unor servicii educationale de calitate, adaptate permanent cerintelor unei societati bazate pe cunoastere;
  – Integrarea Universitatii in Spatiul European al Invatamantului Superior si al Cercetarii Stiintifice (definit prin Declaratiile de la Bologna, Copenhaga, Lisabona etc si promovat prin Strategia Nationala pentru Invatamantul Superior din Romania);
  – Adaptarea permanenta a ofertei educationale la dinamica si exigentele pietei muncii;
  – Perfectionarea sistemului european al creditelor transferabile, astfel incat creditul transferabil sa exprime efortul real pentru insusirea cunostintelor la fiecare disciplina;
  – Conectarea institutionala la spatiul comun universitar european si euroatlantic;
  – Dezvoltarea cercetarii stiintifice universitare in conformitate cu standardele europene;
  – Implicarea extinsa a Universitatii in proiecte de dezvoltare sociale, economice, culturale, la nivel regional si national, prin activitati sustinute de formare continua, transfer tehnologic, expertiza, consultanta;
  – Cresterea eficientei managementului universitar;
  – Promovarea unor sisteme si mecanisme complexe de asigurare a calitatii educatiei;
  – Crearea si dezvoltarea unei culturi institutionale care sa incurajeze implicarea intregii comunitati academice in implementarea Sistemului de Management al Calitatii.


   
  Da ne like pe Facebook
  Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

  0/5 (0 Reviews)
 • Nicio înregistrare găsită

  Regret, n-a fost găsită nicio înregistrare. Te rog adaptează-ți criteriile de căutare și încearcă din nou.

  Hărți Google neîncărcat

  Regret, nu pot încărca API-ul Hărți Google.

 • Lasă o recenzie

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acorda o nota acestei locatii:
  Poti acorda un rating separat pentru:
  Preturi
  Servicii

  Trage fișierele aici pentru a le încărca!


  Vă rugăm să glisaţi si trageti de imagini pentru a rearanja ordinea acestora.

 • Rezervare online
  Cine face comanda / rezervarea ?
  Pentru a solicita mai multe detalii
  ex. 2 adulti si 1 copil
  ex. 20 iunie, ora 18:00