• 13724921_636918283139187_4772778074596353215_o

Categorie Loc: Fast foodEtichete Loc: Kitchen/Cooking

Profil
Profil
Fotografii
Hartă
Recenzii
Alte locuri interesante
REZERVARE ONLINE
 • Nasterea piadinei romagnole

  In istoria Piadinei romagnole, aceasta apare descrisa ca fiind o paine nedospita, coapta pe lespezi infierbantate, inca din anul 1200 i.Hr., preparata de catre etrusci si preluata de catre romani. Piadina a fost consumata in Evul Mediu si in Renastere.
  Dupa cucerirea Etruriei de catre romani, multe retete au fost inglobate in traditia romana, printre acestea fiind si Piadina, care a inceput sa fie consumata si in Roma antica, in ambientele cele mai rafinate.
  Piadina supravietuieste pana in Evul Mediu cand, din cauza taxelor pe paine si a percentualelor de grau ce trebuiau platite nobililor, painea a devenit tot mai putin consumata in favoarea piadinei care putea fi preparata si cu faina din alte cereale neimpozitate.
  In perioada Renasterii consumul piadinei a scazut, dar a ramas totusi simpla mancare a taranilor si a oamenilor saraci care nu puteau sa isi permita mai mult si trebuiau sa se multumeasca cu produsele pamantului.
  Cu trecerea timpului reteta s-a schimbat, unele ingrediente au fost inlocuite si piadina a devenit tot mai buna si tot mai populara. Nascuta ca un aliment sarac, piadina este astazi apreciat si de persoanele cele mai exigente. Foarte buna mancata goala, ca substitut al painii, devine delicioasa cand este umpluta. Poate sa fie mancata ca si desert in combinatie cu nutella, miere sau gemuri.
  Astazi piadina este consumata in special in Romagna, unde se pot intalni cu usurinta mici chioscuri de piadine.
  De observat diferenta dintre piadina din Rimini si cea din restul zonei Emilia-Romagna: in cazul primei aluatul este intins foarte subtire, in timp ce in celelalte locuri este lasat mai gros. Cu toate acestea, nu exista o regula in prepararea piadinei. Tot ce conteaza sunt mainile experte ale celor care iubesc si pregatesc Piadina.


   
  La Piadina
  Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

  0/5 (0 Reviews)
 • Nicio înregistrare găsită

  Regret, n-a fost găsită nicio înregistrare. Te rog adaptează-ți criteriile de căutare și încearcă din nou.

  Hărți Google neîncărcat

  Regret, nu pot încărca API-ul Hărți Google.

 • Lasă o recenzie

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acorda o nota acestei locatii:
  Poti acorda un rating separat pentru:
  Preturi
  Servicii

  Trage fișierele aici pentru a le încărca!


  Vă rugăm să glisaţi si trageti de imagini pentru a rearanja ordinea acestora.

 • Rezervare online
  Cine face comanda / rezervarea ?
  Pentru a solicita mai multe detalii
  ex. 2 adulti si 1 copil
  ex. 20 iunie, ora 18:00