Bucătăria grecească are o istorie bogată, de peste 4000 de ani. De altfel, prima carte de bucate a lumii a fost scrisă de un grec înaintea erei noastre.
Mâncarea este de tip mediteranean, având caracteristici comune cu cea italiană sau turcească.
Bucatarii nostri, prin intermediul restaurantului Dionisos raspandesc retelete culinare grecesti cucerind gurmanzii de ieri şi de azi.
Uleiul de măsline, vinul şi făina de grâu alcătuiau aşa numita „triadă mediteraneană”, care constituia baza alimentaţiei la vechii greci.
Reţetele de salată grecească sunt atât de bune şi săţioase datorită brânzeturilor. Fiecare regiune a Greciei are un tip de brânză reprezentativ. Feta este una din cele mai cunoscute datorita gustului catifelat si aromei deosebite.
Peştele şi fructele de mare sunt de asemenea foarte apreciate în Grecia, atât de localnici, cât şi de turişti.
Reţete cu peşte – sardine, macrou, calamar, creveţi etc – se pregătesc în fiecare restaurant.
Având parte de toate aceste atuuri, mâncarea grecească este considerată de mulţi cea mai bună din lume. Pe lângă faptul că reţetele sunt uşoare şi delicioase, mesele greceşti tradiţionale înseamnă mai mult decât mâncare, înseamnă un vin bun şi neapărat o conversaţie plăcută cu cei dragi.
Pofta buna.
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.
O recenzie la „Dionisos King”
Am comandat un meniu cu souvlaki de pui. A costat undeva pana in 30 de lei. Servirea a fost rapida, ambianta placuta!