– Imparatul avea o gradina si in fund un mar.

– In cunoscuta balada „Miorita”, sunt descrise cateva intamplari in care sunt implicate doi criminali, o oaie turnatoare, si un cioban ce socheaza prin prostia lui.

– Balena se inmulteste prin oua.

– Cristofel Columb a plecat in America unde s-a insurat cu o bastinoasa.

– Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

– Calin, isi tinea nevasta de mana, care avea parul lung de fericire.

– Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decat in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.

– Rascoala de la Bobalna a inceput pe un deal si s-a terminat in 1438.

–  Ludovic XII-lea a spunea despre el ca „soarele sunt eu”. El a domnit intre anii 1822-1945. Aia din tara lui erau suparati ca el tinea cu Franta si de aia l-au executat prin moarte prin decapitare, taindu-i-se totodata capul.

– In triunghiul ABCD avem 5 unghiuri congruente.

– Animalele salbatice traiesc in padurea zoologica.

– Poemul „Miorita” circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice.

– Datorita faptului ca Lapusneanu chinuia pe boieri taindu-le nasul, urechile, mainile, etc, el le-a devenit antipatic acestora.

– Capitala SUA este Casa Alba.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont