Populatia de pe glob a crescut simtitor, in special in tarile in curs de dezvoltare, iar in urmatoarele sase decenii numarul oamenilor va exploda, putand ajunge pana la 9,5 miliarde in 2075.
Populatia globului va creste ingrijorator in urmatorii ani

In fiecare an, numarul persoanelor din intreaga lume va creste cu 75 milioane, echivalentul populatiei din Marea Britanie.

Cea mai mare crestere se va inregistra in Africa, populatia urbana urmand sa creasca de la 3,3 miliarde in 2007, la 6,4 miliarde in 2050.

Insa, fara schimbari drastice in stilul de viata, nu vor exista sufieciente resurse pentru ca oamenii sa supravietuiasca, dupa cum se arata in raportul „Population: One Planet, Too Many People?”.

Cererea de apa potabila va creste cu 30% pana in 2030, iar cererea de alimente va creste la 50%.
Astfel, miliarde de persoane ar putea muri de foame, de sete sau vor trai in conditii precare.

Raportul elaborat de peste 70 de ingineri din intreaga lume arata ca ar trebui luate masuri cat mai curand.

„Spre sfarsitul secolului, lumea se va confrunta cu o explozie a populatiei”

a declarat dr. Tim Fox, autorul studiului.

Solutiile la aceasta situatie ar putea fi reducerea consumului de energie, imbunatatirea resurselor de mancare si extragerea apei din sursele subterane.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont