De ce ai nevoie ?
• 300 g biscuiti
• 250 g margarina sau unt
• 200 g zahar
• 2 linguri cacao
• coaja de portocala zaharata sau fructe din dulceata
• un praf de sare (un virf de cutit sare)
• cateva linguri de apa sau lapte
• cateva bucatele de rahat
Cum se face:
Biscuitii se rup in bucati mai mici si se pun deoparte. Se topeste margarina sau untul intr-un vas cu fundul gros, se adauga cacaua, sarea, laptele si zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Aceasta se toarna peste biscuitii zdrobiti, se adauga fructele din dulceata sau coaja de portocala zaharata si se amesteca bine. Se lasa putin sa se omogenizeze si biscuitii sa se inmoaie. Se ia o coala de celofan si se aranjeaza compozitia in forma de sul pe acesta si se ruleaza celofanul imbracand salamul (apasand asa incat sa nu se formeze bule de aer). Se leaga la capete si se da la frigider. Se recomanda sa se consume a doua zi, pentru ca aromele sa se combine. Se pot adauga orice alte arome si ingrediente la compozitie, dupa gust.